Comunitat Valenciana

Empreses i actors donen "suport total al projecte Escalante" i urgeixen a trobar un espai estable

  • L'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (Avetid) i Actors Actrius Professionals Valencians (AAPV) han manifestat "tot el suport" al projecte del centre teatral Escalante i han considerat "urgent disposar d'un espai estable en el qual poder desenvolupar este projecte públic".
Teatre Escalante
Teatre Escalante
TEATRO ESCALANTE
Teatre Escalante

Tots dos col·lectius han fet públic un comunicat en el qual es refereixen a l'últimes notícies aparegudes sobre la decisió de la Diputació de València de no renovar el contracte de lloguer de l'edifici que fins ara albergava el Teatre Escalante i que va ser tancat en detectar-se deficiències estructurals.

Avetid i AAPV ressalten el suport al projecte Escalante i denuncien "la paràlisi i falta de sensibilitat cultural del diputat responsable de Patrimoni, José Ruiz, en prescindir de l'immoble sense tindre una alternativa de nova seu coberta".

"És necessari i urgent disposar d'un espai estable en el qual poder desenvolupar este projecte públic, que no solament juga un paper essencial per a l'escena com a espai d'exhibició, sinó que a més amplia la seua oferta amb festivals, cicles, publicacions, una escola de formació, etc", asseveren. .

"El valor social i cultural de l'Escalante -prossegueixen- és innegable. Un espai que és referent històric del teatre per a xiquets i joves, no solament a València i en la nostra comunitat, també en la resta de l'Estat. Un projecte que compta amb més de 30 anys d'existència i que és una senya d'identitat indiscutible per a la dinamització de companyies d'arts escèniques, així com per a escoles, famílies i públic. Un símbol innegable de la memòria històrica escènica per a la infància i la joventut de la nostra ciutat".

Per açò, esperen que els responsables de patrimoni de la Diputació de València "reconsideren la delicada situació i busquen una solució al més prompte possible pel ben del Teatre Escalante i pel bé del teatre per a xiquets i joves, del sector escènic valencià i del públic en general". "Escalante és un centre teatral públic amb una clara vocació pedagògica, amb més de dos milions d'espectadors, 42 produccions pròpies i més de 5000 representacions".

REFORMA ESTIMADA EN 6 MILIONS D'EUROS

Recentment, fonts de la Diputació de València van informar que s'estan buscant alternatives per a continuar desenvolupant l'activitat escènica i formativa del Teatre Escalante després d'estimar els tècnics que el cost de la reparació i adequació de la fins ara seu de l'entitat pot aconseguir els sis milions d'euros. Per açò, la corporació provincial va comunicar als propietaris de l'edifici que no va a desembossar eixa quantitat en un immoble que no li pertany i que, en principi, no renovarà el contracte de lloguer que acaba el pròxim 31 de desembre.

Els responsables de la institució provincial recalcaven que, en tot cas, l'activitat de l'Escalante, està "absolutament garantida" i no descartaven arribar a un acord amb els propietaris de l'actual seu -el Patronat de la Joventut Obrera- però passaria per que estos es feren càrrec de sufragar la reparació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento