Comunitat Valenciana

Ribó demana a la Generalitat Valenciana "flexibilitat" en l'aplicació d'una taxa turística per municipis i sectors

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Turistes en les actividades de la Ciutat de les Arts y les Ciències de València
Turistes en les actividades de la Ciutat de les Arts y les Ciències de València
GVA
Turistes en les actividades de la Ciutat de les Arts y les Ciències de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat este dilluns a la Generalitat Valenciana "flexibilitat" en l'aplicació d'una taxa turística per municipis, perquè cada ajuntament puga implantar-la en funció dels seus interessos, i per sectors, de manera que siga diferent per a hotels i apartaments.

A més, Ribó, després d'assistir a l'acte de formalització del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, ha defès que esta taxa es destine tant a la promoció turística com a l'increment de la despessa que en partides com neteja generen els visitants.

D'esta manera, ha assenyalat que esta ordre ha de permetre als Ajuntaments desenvolupar-la en funció dels seus interessos perquè "no és el mateix València que Canet d'en Berenguer, Torrevieja o Benidorm com tampoc ho és un municipi d'interior que de costa o fins i tot dins del cap i casal els diferents barris". Per açò, "l'aplicació d'esta taxa no es deuria plantejar de la mateixa manera".

En en el cas concret de València, ha assenyalat que cal començar a analitzar la seua aplicació amb "la participació de tot el sector" per a tractar d'arribar a una postura "consensuada".

Amb tot, ha apostat per "una discriminació" dels diferents sectors turístics ja que "no és el mateix un apartament turístic que un hotel" ja que en els hotels es consumeix i per tant "es generen molts més llocs de treball que en un apartament".

DESTINACIÓ DE LA TAXA

De la mateixa manera, Ribó considera que s'ha d'estudiar que l'aplicació d'esta taxa turística "ajude a pal·liar l'augment de despessa que suposa el turisme i ajude a promocionar el turisme".

Així, ha explicat que esta taxa ha de destinar-se a finançar la promoció del turisme, pensant "sempre que el turisme ha d'arribar a una sostenibilitat, la qual cosa implica un equilibri i no un creixement indefinit".

No obstant açò, ha defès que "també s'ha de tindre en compte que el turisme genera problemes de neteja i de més tipus que també s'han de solucionar". Per tant, s'ha mostrat partidari que es destine als dos objectius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento