Comunitat Valenciana

CCOO PV distribueix als policies locals un fullet sobre autoprotecció davant l'amenaça gihadista

  • CCOO PV ha decidit distribuir entre els agents de policia local una sèrie de recomanacions sobre protecció personal davant l'amenaça gihadista i "la passivitat demostrada per les diferents administracions en esta matèria".

En un comunicat, el sindicat ha denunciat "l'absència d'instruccions comunes entorn de les mesures d'autoprotecció o de pràctica diària de seguretat en el servici". Des de 2015, amb la declaració de situació d'alerta 4, CCOO ha reclamat que s'elaboren protocols d'actuació, autoprotecció i seguretat davant els ajuntaments, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) o la pròpia Agència Valenciana de Seguretat.

"La conscienciació dels responsables polítics és absolutament urgent. No estem davant un fenomen passatger que requerisca d'una mesura pal·liativa, sinó davant una realitat que s'ha instal·lat a Europa i en el nostre país de durada incerta. Per tant, pensar que amb cobrir l'expedient és suficient és no actuar amb la talla que la realitat reclama", ha incidit la central sindical.

CCOO considera "incomprensible" la lluita que s'ha hagut de lliurar per aconseguir jupetins antibales o antipunxades i perquè siguen individuals i s'ajusten a la fisonomia de cada agent de manera que siguen efectius. No obstant açò, ha admès que "a poc a poc els ajuntaments van cedint i s'està començant a facilitar este mitjà d'autoprotecció absolutament necessari".

No obstant açò, considera que "en algunes altres qüestions no acaben de prendre's les decisions pertinents". "Instruccions entorn de les mesures d'autoprotecció o de pràctica diària de seguretat en el servici, troben una inexplicable falta de posada en comú, cada ajuntament, cada cap, decidixen pel seu compte les orientacions al seu personal en esta matèria i en alguns casos ni tan sols es prenen decisions", ha lamentat.

Així, i per a posar en evidència la situació, CCOO ha publicat un fullet amb recomanacions que pretén fer arribar al conjunt d'agents perquè procuren tindre-ho sempre present en el servici diari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento