Comunitat Valenciana

Oltra sobre el debat: "Forma part del nostre treball atendre les peticions de l'oposició encara que siguen inútils"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres, en una valoració del Debat de Política General celebrat els dos últims dies en les Corts Valencianes, que forma part del seu treball com a govern "atendre les peticions de l'oposició, encara que siguen inútils".
Oltra en la roda de premsa del ple del Consell
Oltra en la roda de premsa del ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa del ple del Consell

Així s'ha referit a un debat en el qual considera que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "va explicar molt bé la gestió de l'últim any" i el pla per als pròxims mesos. Al seu juí, esta ha sigut la seua contribució "fonamental" a este ple i ha recalcat que els membres del Govern van estar "molt bé representats com Consell".

En tot cas, sí que ha fet notar que qüestiona la "qualitat" d'algunes propostes de l'oposició, que ha qualificat de "estúpides, sense rigor i inútils" i que, al seu juí, demostren poc "respecte parlamentari". "Però per descomptat, este Consell sí té respecte parlamentari i ens va en el càrrec atendre fins i tot l'estúpid que planteja l'oposició", ha subratllat.

La portaveu del Consell ha fet referència a, per exemple, "plantejar la construcció d'un col·legi en el qual ja estan els xiquets"; proposar que siga Bé d'Interés Cultural un castell que ja ho és des de 1960, o deixar en blanc una proposició per a declarar BIC una cosa que no es precisa després d'anunciar-ho amb dos punts.

"Això útil no és", ha advertit, i s'ha preguntat si és que "ningú" s'ha llegit abans de presentar-les eixes propostes. No obstant açò, ha insistit que forma part del seu treball com a Consell "atendre les resolucions que fa el legislatiu, una altra cosa és la qualitat d'algunes propostes, que no depèn del Consell", sinó dels grups que ho plantegen.

"Proposar que vulnerem l'Estatut d'Autonomia, útil no és", ha insistit però ha incidit que és part de la seua comesa "encara que siga per a dir: Senta, açò no podem fer-ho. No podem fer il·legalitats".

En conjunt, els cinc grups parlamentaris en les Corts van plantejar 1.311 propostes de resolució, més de 1.000 del PP enfront de les 300 de la resta de grups en total (PSPV, Compromís, Podem i Ciudadanos). Els 'populars' havien advertit que no limitarien el nombre d'iniciatives, com va acordar la resta de formacions, en considerar que eixe topall minvava el dret dels parlamentaris a realitzar propostes.

La resta de grups va acusar els 'populars' de voler "bloquejar" el debat en presentar eixa xifra, en el que consideren una espècie de "vaga a la japonesa" i els van acusar de plantejar-les "a pes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento