Comunitat Valenciana

Pedro Sánchez defèn a València el Corredor Mediterrani i un finançament autonòmic "just"

  • El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha defès este divendres a València la necessitat de finalitzar les obres del Corredor Mediterrani i reformar el finançament autonòmic perquè siga "just" amb autonomies com la Comunitat Valenciana, a més d'assegurar que el Partit Socialista es farà ressò de la demanda "justificada" de corregir el dèficit històric d'inversions en territori valencià.
Pedro Sánchez en la reunión de socialistas europeos en València
Pedro Sánchez en la reunión de socialistas europeos en València
PSPV-PSOE
Pedro Sánchez en la reunión de socialistas europeos en València

Així s'ha pronunciat el dirigent socialista en la reunió extraordinària del grup socialista europeu en el Comité Europeu de les Regions, titulada 'Invertir a Europa, Invertir en les Persones', on ha dedicat una part de la seua intervenció a explicar l'aposta que va a fer el PSOE, a l'àmbit polític i institucional, per a "impulsar el desenvolupament just de l'arc mediterrani", que concentra la mitat de la població i el 45% del PIB nacional i que el PP "ha abandonat".

Sánchez, que ha acudit a esta jornada acompanyat pel secretari general del PSPV, Ximo Puig, que li ha rebut prèviament com a president de la Generalitat, ha dedicat unes paraules al cap del Consell assegurant que és "molt conscient de la situació financera d'esta comunitat i per açò té molt més mèrit el que ha fet el govern socialista" en ella en la defensa dels drets socials.

Així, en una picada d'ullet a la Comunitat Valenciana i a la resta de regions de l'arc mediterrani, ha assegurat que el PSOE va a apostar a nivell federal pel seu desenvolupament econòmic amb cinc pilars fonamentals; el Corredor Mediterrani, el finançament, la inversió, un nou model econòmic i la solidaritat.

Pel que fa al Corredor Mediterrani, ha indicat que han de finalitzar-se les obres d'esta infraestructura, "que és fonamental per a projectar València al conjunt d'Europa", mentre que en les inversions, ha defès la necessitat de "corregir el dèficit històric d'inversions que ha suportat esta comunitat", per la qual cosa es farà ressò d'esta demanda "justa i justificada".

També és justa, ha prosseguit el socialista, la demanda d'una reforma del finançament "que siga justa per a territoris com la Comunitat Valenciana" i ha recordat que ja es va oferir al president del Govern, Mariano Rajoy, per a començar a negociar "ja" esta qüestió, "fonamental per a engegar polítiques de cohesió social".

MODEL ECONÒMIC I ACOLLIMENT DE REFUGIATS

Per a Sánchez, també cal apostar per un nou model econòmic "amb un urbanisme productiu, respectuós amb el litoral, promovent empreses compromeses amb el medi ambient i les energies netes", així com amb un turisme sostenible.

Finalment, ha advocat per fer del Mediterrani "un espai de trobades, de solidaritat" acollint els refugiats que fugen de les guerres a Mitjà Orient.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento