Comunitat Valenciana

Bankia dóna llum verda a la seua fusió amb BMN

  • La Junta General Extraordinària d'Accionistes de Bankia, celebrada este dijous en el Palau de Congressos de València, ha aprovat la fusió amb el Banc Mare Nostrum (BMN), anunciada per les dos entitats el passat 27 de juny, alhora que els accionistes de BMN s'han reunit en Madrid.
Goirigolzarri
Goirigolzarri
BANKIA
Goirigolzarri

La junta, a la qual han assistit 2.699 accionistes entre presents i representats, titulars del 84,2% del capital amb dret a assistència, també ha aprovat el nomenament del president de BMN, Carlos Egea, com a nou conseller extern de Bankia, designació que es farà efectiva una vegada es produïsca la fusió de les dos entitats i ha fixat en 12 el nombre de membres del Consell d'Administració.

L'operació s'articularà mitjançant l'entrega de 205,6 milions d'accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN, la qual cosa suposa atorgar un valor a esta última de 825 milions d'euros (0,41 vegades el seu valor en llibres). Els accionistes de BMN ostentaran un 6,7% del capital de Bankia una vegada completada l'operació.

La integració de tots dos bancs donarà lloc a la quarta entitat bancària espanyola per volum d'actius, superior a 23.000 milions d'euros, i en la qual el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ostentarà una participació propera al 65%.

Al final de l'acte, el president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, ha subratllat que l'aprovació de l'operació suposa una "fita molt important" per a l'entitat i la "tangibilitat" d'"una nova era", després d'un període "dur de treball". "La història de Bankia ha estat evolucionant progressivament", ha assenyalat.

En este sentit, ha recordat que en 2012 l'entitat estava en un procés de recapitalització i en procés de visió interna que "ha anat virant cap a un focus més extern centrat en el client i el mercat". Al seu juí, el punt d'inflexió va arribar en 2015 quan es van preparar per a donar "un salt" que els posicionara com un banc "senzill, proper i transparent" i que ha suposat, ha posat en valor, que Bankia haja experimentat un creixement "fortísimo" .

"Pas a pas la història de Bankia ha anat canviant. Mirem al futur i la nostra història és la del creixement que, a més es veurà acompanyat amb que este és l'ultime any del nostre pla de reestructuració que ens allibera de les cotilles hem tingut i ens posa en igualtat amb els nostres competidors", ha emfatitzat.

"ETAPA IL·LUSIONANT QUE ENS OBRI OPORTUNITATS"

Per al president de l'entitat, esta és un nova etapa en la qual seguiran "fidels als seus valors i principis" perquè gràcies a ells "hem pogut arribar a esta ací", ha ressaltat.

Esta és una etapa il·lusionant que ens obri oportunitats, però que a requerir d'un esforç", ha admès abans de subratllar que Bankia aspira a ser "el millor banc d'Espanya". "Esta ambició no és narcisista, sinó idea que eixa millor forma de crear valor. Som conscients açò no és fàcil perquè tenim enfronte a grans competidors", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento