Comunitat Valenciana

Els procuradors recorden que tenen arxius digitals per a reconstruir els expedients danyats per l'incendi

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
EUROPA PRESS
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc

El Col·legi de Procuradors de València ha posat a la disposició dels jutjats els arxius digitals per a la completa reconstrucció dels expedients danyats per l'incendi declarat el diumenge en la Ciutat de la Justícia.

L'organització col·legial recorda en un comunicat que els procuradors són els únics professionals de la Justícia que disposen de la totalitat dels documents digitalitzats "gràcies a les inversions realitzades en els últim anys".

El Col·legi de Procuradors va traslladar este passat dilluns a la Presidència del Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana, a la Conselleria de Justícia i al jutge degà de València "la seua voluntat i disponibilitat de prestar la màxima col·laboració en la reconstrucció dels expedients danyats per l'incendi".

Al seu juí, esta col·laboració "pot constituir la pedra angular per a la celeritat de la recuperació dels expedients danyats i la volta a la normalitat del sistema judicial, atés que els procuradors disposen de la totalitat dels arxius danyats ja que tots els seus despatxos es troben informatitzats i el seu treball es desenvolupa de manera completament digital".

D'esta manera, precisen que el procés serà "relativament senzill i ràpid", ja que les parts d'un procés, prèvia cita del lletrat de l'administració, aportarien en un sol llapis de memòria totes les actuacions, escrits i resolucions d'un procés, per la qual cosa la reconstrucció "s'acceleraria infinitament més que amb la reconstrucció manual".

El Col·legi ha calculat que gràcies a esta col·laboració podrien posar-se al dia "entorn d'una dotzena d'expedients cada dia, i fins i tot més", depenent dels reforços que es posen a la disposició dels jutjats per part de la Conselleria i del Ministeri.

La degana del Col·legi, Laura Oliver, ha traslladat personalment la disponibilitat dels procuradors als responsables de Justícia. "El Col·legi de Procuradors i els seus col·legiats no dubtaran a posar els mitjans perquè el ciutadà es veja el menys perjudicat possible", ha assegurat.

En esta línia, ha insistit que estan "al servici de la Justícia per a representar el ciutadà i les empreses, i este és un cas de força major en el qual tenim l'obligació moral de realitzar un esforç extraordinari, que implicarà moltes hores de treball, però que és possible gràcies a la inversió que hem realitzat durant anys per a adaptar-nos a la modernització i a la digitalització. Actualment, els procuradors són els únics agents de la Justícia cent per cent digitals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento