Comunitat Valenciana

Sindicats de Justícia denuncien que la Llei de Riscos Laborals s'incomplix "any rere any" en edificis judicials

  • Sindicats de Justícia han denunciat, després de l'incendi registrat este diumenge en la Ciutat de la Justícia de València, que la Llei de Riscos Laborals s'incomplix "any rere any" en els edificis judicials. No es fan simulacres d'incendis ni els plans d'emergència estan actualitzats, han lamentat.

Així ho ha posat de manifest en declaracions als mitjans de comunicació la delegada de Prevenció d'Intersindical, que este dilluns ha mantingut una reunió amb la resta de delegats dels diferents sindicats i amb la Direcció general per a veure la situació.

Ha indicat que els quatre jutjats afectats per l'incendi "probablement no puguen treballar durant tota la setmana" i ha traslladat que se'n va a buscar una nova ubicació per al personal i una altra per a reconstruir els expedients afectats pel foc que estan "totalment destruïts".

Preguntada per si van funcionar les mesures de seguretat, la delegada d'Intersindical ha indicat que segons els han comentat persones que treballaven ahir en l'edifici i els vigilants, és que no van saltar les alarmes ni els sistemes d'emergències. "La informació que ens arriba, encara no segura, és que no van saltar les alarmes", ha dit, per a agregar que no existix un pla d'evacuació ni d'emergència actualitzat, ni s'efectuen simulacres.

Esta situació ha sigut traslladada tant a l'anterior Govern autonòmic com a l'actual i no s'han adoptat mesures, ha afirmat. "No s'ha complit durant molts anys la Llei de Riscos Laborals. Fem xicotets avanços en els plans d'emergència però no hi ha simulacres", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento