Comunitat Valenciana

La Generalitat col·laborarà amb el Ministeri de Justícia i Creu Roja en matèria humanitària i identificació de cadàvers

  • El ple del Consell ha aprovat este divendres l'adhesió de la Generalitat al conveni de col·laboració entre el Ministeri de Justícia i Creu Roja Espanyola en matèria humanitària i identificació de cadàvers, subscrit amb data 6 d'abril de 2017, segons ha informat la Generalitat.

Els múltiples casos de persones desaparegudes en el transcurs dels seus periples migratoris porta fins al Servici de Restabliment del Contacte Familiar de Creu Roja Espanyola sol·licituds de cerca de familiars d'immigrants desapareguts. Per a donar resposta a les famílies, el conveni facilitarà la identificació i permetrà el tancament dels corresponents processos judicials.

A més, en l'àmbit dels Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses, i en el marc dels corresponents processos judicials, existixen cadàvers sense possibilitat d'identificació, en no comptar amb referències familiars que faciliten informació que permeta contrastar les dades dels desapareguts.

Per açò, la Conselleria i Creu Roja Espanyola manifesten el seu interés a establir una via de col·laboració entre els Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses, l'Institut de Toxicologia i Ciències Forenses i Creu Roja Espanyola en la gestió de cadàvers sense identificació.

En este sentit, l'àmbit de col·laboració serà l'intercanvi de dades de persones desaparegudes entre els Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses, l'Institut de Toxicologia i Ciències Forenses, i el Servici de Restabliment del Contacte Familiar de Creu Roja Espanyola.

L'objectiu és donar servici a aquells familiars immersos en els processos de cerca de persones separades dels seus sers estimats com a conseqüència de processos migratoris, catàstrofes naturals, conflictes bèl·lics i disturbis interns, i la identificació de cadàvers a tal fi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento