Comunitat Valenciana

El Consell subhastarà els terrenys de l'entorn de Terra Mítica per un preu d'eixida de 26,3 milions d'euros

  • El ple del Consell ha autoritzat la venda, en pública subhasta, de les parcel·les propietat de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) que formen part de l'entorn de Terra Mítica, el denominat PEDUI Benidorm-Finestrat. Les parcel·les, que eixiran a la venda en 9 lots, tindran en conjunt un preu d'eixida de 26.350.194 euros. Es podrà optar a la totalitat de les parcel·les o bé a un o diversos lots.
Terra Mítica
Terra Mítica
TERRA MÍTICA
Terra Mítica

Així ho ha anunciat este divendres la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha criticat la gestió de l'antic govern del PP: "El forat generat per Terra Mítica exemplifica de nou la ruïna d'un Consell que invertia diners públics a fer parcs d'atraccions mentre privatitzava servicis bàsics i aprofundia la desigualtat amb les seues polítiques".

En este sentit, Oltra ha apuntat que "l'operació de Terra Mítica ha suposat la pèrdua neta de 83 milions per a la Generalitat, als quals cal sumar els quasi 150 milions que es van invertir en les expropiacions i l'actualització de l'entorn. D'eixos més de 230 milions d'euros, el Govern del Botànic recuperarà amb esta decisió 26,3 milions per als valencians i valencianes mitjançant la venda en pública subhasta".

Per a la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, este és "un altre exemple de la ruïna en diferit", en este cas del Consell del llavors president de la Generalitat Eduardo Zaplana, "que va decidir implantar un parc temàtic de grans dimensions a Alacant". Al seu entendre, "la gestió irracional de Terra Mítica posa al descobert una vegada més la forma de gestionar del PP que va basar la seua política a construir projectes faraònics, repartiment de sobresous i organització de saraos deficitaris a costa dels valencians i valencianes".

Estos terrenys van passar a ser propietat de la SPTCV a la fi dels anys 90, després d'un procés expropiatori fonamentat en la idea de possibilitar, en la zona propera a Terra Mítica, un àrea terciària i recreativa que aprofitara les sinergies generades. Per a açò es van reservar espais lliures, àrees de dotació pública, esportives i hoteleres.

En l'actualitat, estos terrenys "no té sentit" que seguisquen sent propietat de la Generalitat, ja que estan sent explotats per operadors privats a canvi del pagament d'un cànon. Altres terrenys, no ocupats, tampoc són considerats actius estratègics per a la Generalitat.

Estes circumstàncies, unides a l'estat de "precarietat financera" que el Consell va trobar a la SPTCV i a la pròpia "situació d'infrafinançament de la Generalitat", recomanen el que traguen a la venda els terrenys.

L'objectiu és generar liquiditat i evitar seguir gastant recursos públics en uns béns que amb prou faenes produïxen rendiments, ja que "els cànons que es cobren són minsos, irregulars i desiguals en la seua constitució, generant greuges comparatius entre els diferents propietaris", assenyalen des del Consell.

Els terrenys que se'n van a alienar són aquells no considerats estratègics, que no tenen una perspectiva clara de convertir-se en productius o que, en cas d'estar desenvolupant una activitat, poden seguir desenvolupant-la sense la titularitat pública. La SPTCV es reservarà una parcel·la de 750.000 m2 per a possibles actuacions.

La convocatòria de la subhasta es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) i en la plataforma de contractació de l'Estat. Així mateix, també es remetrà als ajuntaments de Benidorm i Finestrat per a la seua exhibició en el tauler d'anuncis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento