Comunitat Valenciana

València plantejarà una taxa a apartaments turístics i limitar els dies a l'any de llogar

  • L'edil considera que aquest sector es troba "a la vora de la saturació" a València i ha assegurat que l'Ajuntament "va a endurir els requisits" de l'arrendament.
  • El consistori de la ciutat plantejarà també altres mesures com endurir els requisits de l’arrendament d’aquests immobles.
  • La regidora de Turisme, Sandra Gómez, considera que és necessari abordar el problema abans que "la situació es desborde".
Airbnb foto de recurso
Airbnb foto de recurso
EUROPA PRESS
Airbnb foto de recurso

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat que el consistori es reunirà al setembre amb l'empresa Airbnb, la plataforma de lloguer turístic "més important a Espanya", per a realitzar-li diverses propostes i tractar de signar un conveni de col·laboració. Entre les mesures es troba una taxa per als apartaments turístics, limitar els dies a l'any que un particular pot llogar el seu habitatge o regular l'oferta de lloguer d'aquest tipus d'immobles en la ciutat.

Així ho ha anunciat Gómez durant la presentació d'un estudi realitzat pel consistori valencià sobre la situació dels apartaments turístics en la ciutat. L'edil considera que aquest sector es troba "a la vora de la saturació" a València i ha assegurat que l'Ajuntament "va a endurir els requisits" de l'arrendament d'aquests immobles per a evitar l'economia submergida i mantenir "els estàndards de qualitat" de la capital com a destinació turística.

Segons ha afirmat la també edil de Turisme, València es convertiria d'aquesta manera en "la primera ciutat espanyola" a signar un acord d'aquestes característiques amb la plataforma Airbnb i que existeix la intenció que s'amplie a la resta de plataformes d'aquest tipus. Gómez considera que és necessari abordar el problema abans que "la situació es desborde" i genere conflictes amb veïns, administració i hostalers com està succeint en altres capitals espanyoles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento