Comunitat Valenciana

Cosco s'interessa per les possibilitats de la ZAL com a pol d'"atracció d'empreses", segons APV

  • El director de la naviliera xinesa Cosco Shipping Ports Limited, Kim Chan, va visitar este dijous les instal·lacions del Port de València i, segons ha destacat el president de l'Autoritat portuària de València, Aurelio Martínez, es va interessar per la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del recinte portuari que va considerar com "un emplaçament magnífic per a les possibilitats d'atracció d'empreses que puga portar la naviliera dins del port", ha assenyalat.
Cosco, APV i Consell mantenen una reunió
Cosco, APV i Consell mantenen una reunió
GVA
Cosco, APV i Consell mantenen una reunió

Així ho ha explicat Martínez als mitjans de comunicació, després del Consell d'Administració de l'APV, després que este dijous Cosco visitara les instal·lacions portuàries i, posteriorment, mantinguera una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual també va participar el CEO de Noatum Ports and Marine, Douglas Schultz; el conseller de Noatum Container Terminal València, Màxim Buch; i el propi Martínez.

Sobre este tema, ha comentat que la naviliera xinesa, que recentment va comprar el 51% de Noatum Ports per 203,5 milions, va visitar la ZAL i li va paréixer "una ubicació meravellosa perquè està al costat del Port". "Va pensar que era un emplaçament magnífic per a les possibilitats d'atracció d'empresa que puga portar Cosco dins del port", ha apuntat Martínez.

Així mateix, ha indicat que la companyia li va demanar "ajuntar parcel·les" en la ZAL perquè les empreses que atrauran són "molt grans" i "necessitarien major superfície". "Van estar interessant-se i informant-se", ha postil·lat.

A més, durant la visita l'APV va entregar al director de la naviliera un document sobre Parc Sagunt II i li va traslladar que el Consell "s'ho havia pres com una prioritat" pel que estimaven que en dos anys "podria estar operativa" esta segona fase "si es fa amb tota la celeritat possible".

Per al president de l'APV, les impressions i expectatives de futur que els van manifestar van ser "les millors" perquè, a més, van mostrar el seu compromís de "quedar-se ací, desenvolupar esta zona i ser pràcticament el nostre ambaixador en xinesa", ha subratllat.

"POSSIBILITATS DE COL·LABORACIÓ BASTANT ELEVADES"

Encara que ha admès que Cosco no va precisar inversions concretes, ha remarcat que la seua presència en el port de València va a potenciar "substancialment els trànsits".

"La meua impressió és que va a ser fonamental per al desenvolupament futur del port. Ens va dir diverses vegades que vinculaven els seus projecte a nosaltres i crec que que anem a tindre possibilitats de col·laboració bastant elevades", ha destacat per a subratllar que la presència de Cosco en el recinte portuari valencià va a suposar un impacte economia molt important per a l'economia valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento