Comunitat Valenciana

El Consell reequilibra la situació patrimonial del circuit de Fórmula 1 amb una compensació de deute

  • L'operació s'ha realitzat mitjançant una aportació al patrimoni per import de 21,5 milions d'euros, el que deixa el deute de l'enpresa en 10,2 milions.
  • L'objectiu és cobrir les pèrdues acumulades, derivades de la gestió "desastrosa", l'"herència" i la "ruïna en diferit" de l'antic Govern.
  • Oltra recalca que la mesura "no suposa desemborsament algun per a la Generalitat, ja que es basa en la compensació de deute".
Circuito urbano de Valencia de Fórmula 1 (ARCHIVO).
Circuito urbano de Valencia de Fórmula 1 (ARCHIVO).
EFE
Circuito urbano de Valencia de Fórmula 1 (ARCHIVO).

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres reequilibrar la situació patrimonial de la societat Circuit del Motor i Promoció Esportiva -encarregada de l'organització de la Fórmula 1 a València- mitjançant una aportació al patrimoni per import de 21,25 milions d'euros, a través d'una compensació de deute.

L'objectiu és cobrir les pèrdues acumulades al llarg dels anys per l'entitat, derivades de la gestió "desastrosa", l'"herència" i la "ruïna en diferit" de l'antic Govern -autonòmic- del Partit Popular", segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple.

La societat manté un deute amb la Generalitat de més de 32 milions d'euros, dels quals el Consell aportarà 21,2 milions perquè el deute de Circuit quede en 10,2, amb la finalitat de "reequilibrar el seu patrimoni".

Oltra ha incidit així en què "en les actuals circumstàncies" és necessari equilibrar patrimonialment l'empresa amb una mesura que "no suposa desemborsament algun per a la Generalitat, ja que es basa en la compensació de deute".

"Volem equilibrar la societat per a seguir reduint el deute", ha asseverat, un deute que ha recordat que ve d'un projecte que, segons ella, "va afavorir els negocis dels amics del PP". Mentre, ha lamentat que "als valencians solament ens ha quedat el deute".

"Aquestes pràctiques fosques s'han acabat"

La vicepresidenta creu que ara toca "garantir la viabilitat d'aquesta infraestructura per l'impacte que causa en la comarca" i ha assegurat que "aquestes pràctiques fosques s'han acabat".

En aquesta línia, ha criticat la "ruïna en diferit i herència de l'antic Govern del PP" i la "gestió desastrosa destinada a projectes per a internacionalitzar la Comunitat, que han acabat amb grans pèrdues".

Com a exemple, Oltra ha indicat que els costos del Gran Premi d'Europa de F1, en el circuit urbà de València, "ja suposaven 26,7 milions d'euros". "La Fórmula 1 anava a costar un euro als valencians però ací tenim el forat que tenim en la societat", ha manifestat.

Amb aquesta operació s'absorbeixen deutes derivats de subrogacions d'operacions de préstec dutes a terme en els exercicis 2012 i 2013 i pagaments atesos amb càrrec als mecanismes de finançament iniciats per l'Estat, en concret, el Pla de Pagament a Proveïdors 2013 i el Fos de Liquidació Autonòmica (FLA).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento