Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem rebutgen la compareixença de Cebrián en Diputació Permanent per la Xylella Fastidiosa

  • PSPV, Compromís i Podem han rebutjat este dimecres la compareixença de la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, en Diputació Permanent de les Corts pel brot de Xylella fastidiosa que afecta Alacant, sol·licitada pel PP i recolzada per Ciutadans (Cs). La petició de compareixença dels 'populars' per a la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, també ha sigut desestimada per la resta de grups.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha denunciat que "hagen passat dos anys" des que es van detectar els primers símptomes de Xylella "fins que la Conselleria ha donat resposta", la qual cosa considera un "fet greu" que mereix la compareixença de Cebrián.

La petició de compareixença a Salvador es deu al desdoblament de la N-332 a Torrevieja (Alacant), que els 'populars' veuen "fonamental". Segons Bonig, l'acord entre la Generalitat i el Govern central era que Foment assumiria 25 milions de l'obra, però "ens hem donat compte pel que diu la Conselleria que trenca este acord i ens pareix inaudit", ha assenyalat.

PSPV, Compromís i Podem consideren que les dos peticions no han de donar-se en el marc de la Diputació Permanent de les Corts, per tractar-se d'assumptes que no consideren urgents i que podrien haver-se plantejat abans de l'aturada en el període de sessions o fins i tot després, a partir de setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento