Comunitat Valenciana

Oltra afirma que el Pacte d'Estat contra la violència de gènere és "molt necessari" pels índexs "insostenibles"

  • ALACANT, 25 (EUROPA PRESS)
Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació
Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació
Europa Press
Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació

La vicepresidenta de la Generalitat valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha qualificat de "molt necessari" el Pacte d'Estat contra la violència de gènere davant els "índexs insostenibles" de violència contra les dones que existixen a Espanya.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans a Ibi (Alacant), en ser preguntada per este pacte que van aconseguir el dilluns tots els partits en el Congrés.

Oltra ha assegurat a més que el Govern valencià treballa des del mes d'abril en el Pacte autonòmic contra la Violència de Gènere i Masclista, la firma del qual s'ha retardat fins al mes de setembre a petició de les associacions de dones i els sindicats, que volen aconseguir "unanimitat" en el pacte perquè siga "de tota la societat civil", ha explicat.

La vicepresidenta ha confirmat que entre les mesures que contempla este pacte està la d'equiparar les indemnitzacions a les víctimes de violència masclista a les quals reben les víctimes del terrorisme.

"Estem amb les víctimes, anem a trencar eixos murs invisibles que fan que la violència es done entre quatre parets", ha destacat, al mateix temps que s'ha referit a la necessitat de "corresponsabilizar a la societat en la denúncia i protecció de les víctimes" i de mantindre una "guerra permanent" amb els agressors.

En esta línia, ha assenyalat que un altre dels acords consistix a eliminar "de la confrontació partidista la violència de gènere". "Igual que vam véncer el terrorisme d'ETA, tota la societat unida ha d'acabar amb l'assassinat masclista", ha subratllat Oltra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento