Comunitat Valenciana

El CVC insta a Educació la reintroducció "urgent" d'Història de la Filosofia en batxillerat el pròxim curs

  • VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)

El Consell Valencià de Cultura (CVC) insta la Conselleria d'Educació a reintroducir mitjançant un "decret d'urgència", l'assignatura d'Història de la Filosofia en segon de batxillerat ja el pròxim curs escolar 2017-2018.

Així consta en l''Informe sobre la situació de l'ensenyament de la Filosofia en ensenyaments mitjans' aprovat en el ple celebrat per l'organisme consultiu este dilluns.

El CVC ha donat llum verda al document després d'estudiar la qüestió plantejada per diversos col·lectius professionals davant diferents institucions, una d'elles esta entitat cultural.

El Consell Valencià de Cultura assenyala que "el problema el va crear la LOMQE", en la qual desapareixia l'obligatorietat de la Filosofia en l'ESO i de la Història de la Filosofia en segon de batxillerat. Agrega que algunes comunitats autònomes "han solucionat l'assumpte per mitjà de decrets autonòmics, però en la Valenciana açò s'ha posposat fins al curs 18-19 per a donar una solució integral al problema, tant per a secundària com per a batxillerat", apunta la institució en un comunicat.

Per al CVC, "mantindre la situació un any més perjudica els alumnes valencians i posa en perill l'assignatura mateixa". En esta línia, considera "necessari que la Conselleria solucione esta situació per mitjà d'un decret amb caràcter d'urgència perquè, independentment de la reestructuració global que haja de portara cap en el currículum de secundària i batxillerat, s'incloga l'assignatura d'Història de la Filosofia en segon de batxillerat el pròxim curs 2017-2018".

Sobre este assumpte, el conseller José María Lozano ha fet un vot particular positiu, apunten des del CVC.

D'altra banda, en la sessió plenària també s'ha aprovat l''Informe sobre la salut i els drets sexuals', que havia partit de la Comissió Jurídica i continua una línia de treball del CVC "molt pròpia en els últims anys, sobre comportaments que generen violència i agressions, en particular contra els col·lectius més vulnerables", recorda la institució.

Fins ara, el Consell Valencià de Cultura s'havia pronunciat, en 2012, sobre les actituds socials cap a la dona, en el 2015 en dos ocasions, sobre la violència de gènere i sobre les persones majors, i en

2016 sobre els drets del xiquet.

L'informe que s'acaba d'aprovar subratlla la importància de la sexologia com a ciència de gran utilitat social i com a part fonamental de la psicologia i la medicina. I es basa, en bona part, en les compareixences de professionals davant la comissió que van aportar idees i documentació abundant.

En les seues recomanacions, el document argumenta que la Conselleria d'Educació "hauria de regular un substancial increment dels horaris d'educació sexual en ensenyaments mitjans, de tal forma que es garantisquen, de forma efectiva, l'objectiu d'una verdadera educació sexual i proporcionar els mig necessaris per a açò".

PRESSUPOSTOS PER A GARANTIR DRETS SEXUALS

En la mateixa línia, advoca per que els pressupostos de les diferents administracions públiques incloguen partides suficients per a garantir el compliment dels drets sexuals.

Finalment, el CVC ha aprovat per unanimitat l'Avantprojecte de Despeses del Consell per a l'exercici 2018, que va en la línia de continuïtat econòmica dels últims exercicis, de contenció i racionalització de la despesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento