Comunitat Valenciana

El Ministeri accepta eliminar el mur del Sant Pius V i albergarà una plaça connectada amb Vivers

  • Amb aquesta decisió, la part posterior de l'edifici que alberga el museu quedarà com un espai diàfan, connectat amb els Jardins del Real (Vivers).
  • "S'obrin totes façanes a l'espai públic, la qual cosa permetrà tindre una visió completa de l'edifici, sense cap façana tapada per un mur", explica Sandra Gómez.
  • El consistori també ha aprovat un projecte per a la construcció d'un centre cultural en la plaça del Pilar que connectarà el barri de Velluters amb Guillem de Castro.
Museu Sant Pío
Museu Sant Pío
ATENEO
Museu Sant Pío

El Ministeri de Cultura ha acceptat eliminar l'antic mur posterior del Sant Pius V, de manera que tota la part posterior de l'edifici que alberga el museu, la segona pinacoteca més important de l'Estat, quedarà com un espai diàfan, connectat amb els Jardins del Real (Vivers), i en ell es procedirà a la urbanització d'una plaça. Així ho ha indicat la portaveu del govern municipal, Sandra Gómez, després de la celebració este divendres de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València que ha aprovat la modificació del Pla Especial de Protecció del BIC, Bé d'Interés Cultural (PEPEBIC) del Museu de Belles Arts, Sant Pius V, les obres d'urbanització de l'entorn del qual ja han conclòs.

Gómez ha explicat que la modificació del PEPEBIC persegueix adaptar el pla especial a totes les millores realitzades en el procés d'urbanització de l'entorn. "Hem aconseguit que el Ministeri de Cultura accepte l'eliminació de l'antic mur que no serà substituït per un altre", ha afirmat la portaveu, qui ha explicat que, d'esta forma, tota la part posterior de l'edifici que alberga el museu quedarà com un espai diàfan, connectat amb els Jardins del Real (Vivers), i en ell es procedirà a la urbanització d'una plaça.

"No solament recuperem espai públic i eliminem un àrea que patia degradació, sinó que també s'obrin totes façanes del museu a l'espai públic, la qual cosa permetrà tindre una visió completa de l'edifici, sense cap façana tapada per un mur. Açò suposa recuperar la zona construint espai accessible per a tota la ciutadania", ha destacat.

Centre Cultural previst en la plaça del Pilar

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat tècnicament el 'Projecte d'Execució d'Obres d'Infraestructura d'Urbanització i Equipament Sociocultural en la plaça del Pilar connexió amb Guillem de Castro', una reivindicació històrica que suposarà la posada en marxa d'un centre cultural en la plaça del Pilar que connectarà el barri de Velluters amb Guillem de Castro.

Gómez ha explicat que l'Ajuntament ja va adquirir l'any passat el solar sobre el qual es preveu habilitar el nou equipament ciutadà, un espai que era propietat de l'Institut de l'Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa. D'esta manera, el nou centre estarà dedicat a activitats socioculturals i juvenils, "però sobretot, la decisió permet consolidar la connexió del barri de Velluters a través d'un enclavament emblemàtic, com és la plaça Pilar amb Guillem de Castro", ha afirmat la delegada.

Unitat de salvament marítim

Finalment, Sandra Gómez ha informat de l'adquisició, per part del Servici Bombers, d'una unitat de salvament aquàtic. Es tracta d'un vehicle tipus furgó, el cost del qual ascendeix a 158.900 euros, específicament adaptat per a tasques de salvament en el mar.

"Volem destacar esta compra perquè des de l'oposició municipal s'ha fet molt recalcament i s'ha afirmat que anàvem a eliminar la Unitat de Salvament Marítim. I quina millor manera de demostrar la falsedat d'esta afirmació que este nou equipament, que demostra amb fets que el govern municipal continua apostant per eixe cos i eixa unitat, que en cap cas se'n va a eliminar", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento