Comunitat Valenciana

València en Comú reestructura les seues regidories després de la marxa de Peris

  • María Oliver serà la segona tinent d’alcalde, la portaveu del grup i coordinarà l'àrea d'educació, joventut i esport, entre altres tasques.
  • Les regidories que corresponien fins ara a Jordi Peris es reparteixen entre l'edil Berto Jaramillo i la regidora Neus Fábregas.
  • Jordi Peris va atribuir la seua renúncia als "atacs, les intrigues, les deslleialtats i les lluites internes pel poder" en VALC.
María Oliver, en una rueda de prensa en el Ayuntamiento
María Oliver, en una rueda de prensa en el Ayuntamiento
TWITTER MARÍA OLIVER
María Oliver, en una rueda de prensa en el Ayuntamiento

La Taula de coordinació de València en Comú (VALC) ha informat al plenari de la plataforma de la reestructuració del grup municipal i el de la Diputació després de la dimissió del seu portaveu i regidor en l'Ajuntament, Jordi Peris, amb la finalitat de "seguir sent l'eina municipalista necessària en la transformació de la ciutat". L'edil María Oliver, que ha sigut la portaveu de manera provisional després de la marxa de Peris, l'assumirà de forma definitiva.

A més, Oliver serà també segona tinent d'alcalde, coordinarà l'àrea d'educació, joventut i esport i gestionarà les Regidories d'Educació, Acció Cultural, les competències escèniques de Las Naves, Gestió de Patrimoni Municipal i Habitatge.

Amb aquest acord, les regidories que corresponien fins ara a Jordi Peris es reparteixen entre l'edil Berto Jaramillo i la regidora que ha substituït a Peris, Neus Fábregas.

Així, a més de mantenir-se com a diputat provincial, Berto Jaramillo s'encarregarà de les Regidories d'Innovació -amb el que dirigirà la Fundació Las Naves-, Canvi Climàtic -unida a la Fundació Canvi Climàtic- i Joventut.

Per la seua banda, Neus Fábregas coordinarà l'àrea de Participació, Drets i Innovació democràtica; presidirà la Junta de Districte de Exposició, i serà regidora de Govern obert -Descentralització, participació i transparència- i Cooperació Internacional i Migració.

"Una nova etapa"

Així ho ha anunciat la Taula de coordinació de València en Comú, que ha portat al plenari de la plataforma un "acord àmpliament aprovat" per aquesta sobre la reestructuració del grup municipal i el de la Diputació. A més, la Taula ha sostingut que aquesta reestructuració és "la millor resposta davant la nova etapa, per a seguir sent l'eina municipalista necessària en la transformació de la ciutat".

Aquesta remodelació de competències es produeix després que el ja exportaveu de la formació municipalista, Jordi Peris, anunciara el passat 11 de juliol la seua dimissió de tots els seus càrrecs, el que va atribuir als "atacs, les intrigues, les deslleialtats i les lluites internes pel poder" en VALC.

La renúncia es va produir just una setmana després que el Patronat de la Fundació Las Naves, que depenia de la Regidoria de Peris, aprovara el cessament del seu gerent, Rafael Monterde, després de les informacions publicades que el vinculaven amb l'organització que suposadament va desviar fons de l'ajuda al Tercer Món en l'anomenat 'cas Cooperació', pel qual es troba processat i condemnat el exconseller de Solidaritat del PP Rafael Blasco.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento