Comunitat Valenciana

Els 4 exdiputats de Cs seguixen sense ubicació en Corts i el partit demana que s'instal·len fora de l'edifici de grups

  • Els quatre exdiputats de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes que han passat al grup de no adscrits -Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo- seguixen sense ubicació per a desenvolupar el seu treball parlamentari fora de l'hemicicle, ja que els grups polítics en la Cambra no han arribat a un acord. Cs, PP i Podem consideren que els quatre parlamentaris podrien situar-se fora de l'edifici de grups, en l'edifici de les Corts.
Els ex de Cs en l'última fila i Mari Carmen Sánchez en primer plànol
Els ex de Cs en l'última fila i Mari Carmen Sánchez en primer plànol
EUROPA PRESS
Els ex de Cs en l'última fila i Mari Carmen Sánchez en primer plànol

La Junta de Síndics d'este dimarts no ha aconseguit un acord sobre la ubicació dels ex de Cs, per la qual cosa l'assumpte es tornarà a abordar en la pròxima junta del 27 de juliol, encara que prèviament hi haurà una reunió per a tractar el tema.

La portaveu de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha explicat en declaracions als mitjans en les Corts que el seu grup no cedirà espai als seus excompanys de partit perquè això suposaria estar "amuntegats". A més, ha apuntat que esta circumstància no permetria "confidencialitat en el treball" i es produiria una situació de "incomoditat" entre els diputats de Cs i els seus quatre excompanys.

Per este motiu, Sánchez ha advocat per situar-los fora de l'edifici de grups, en el de les Corts, on segons ha apuntat es troben els diputats no adscrits Miquel Domínguez i Covadonga Peremarch. La parlamentària també s'ha referit a una sala de 55 m2 que actualment utilitza Compromís, que s'ha negat a facilitar-la per correspondre-li, tal com ha assegurat el seu portaveu, Fran Ferri, qui ha criticat que Cs "té problemes interns i vol traslladar-los a la resta de grups".

Des del PP, la portaveu adjunta María José Catalá ha afirmat que en el parlament hi ha "suficient espai" per als quatre diputats no adscrits i "no solament en l'edifici de grups", per la qual cosa considera una solució que se situen en l'edifici de les Corts. No obstant açò, ha informat que des del propi parlament s'han negat a esta possibilitat per "motius de seguretat".

El síndic de Podem, Antonio Montiel, també s'ha mostrat favorable a què estos quatre parlamentaris se situen, al costat de Domínguez i Peremarch, en l'edifici de les Corts, doncs considera que no hi ha "raons objectives" per a negar-los un espai per qüestions de seguretat. Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha proposat que cada grup parlamentari "es faça càrrec dels seus no adscrits".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento