Comunitat Valenciana

La jutgessa nega a l'exdirectora de l'IVAM un permís per a viatjar a Cuba al setembre

  • El Jutjat d'Instrucció número 21 de València, que investiga presumptes irregularitats en la gestió de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), ha denegat a l'exdirectora de l'ens Consuelo Ciscar un permís per a viatjar a Cuba al setembre. Tenia previst participar en un congrés, però la magistrada no considera que la seua presència allí siga "imprescindible".
Císcar eixint dels jutjats
Císcar eixint dels jutjats
Europa Press
Císcar eixint dels jutjats

D'esta forma, la jutgessa desestima la petició de Ciscar d'abandonar el territori Schengen amb la finalitat d'assistir a la XL Conferència General del Comité Internacional de Museología (ICOFOM) que tindrà lloc a l'Havana (Cuba) entre els dies 25 a 29 de setembre de 2017.

La jutgessa li va retirar el passaport a Ciscar de forma cautelar al març de 2017 pels "múltiples contactes" que té fora del territori Shcengen que li podrien servir d'ajuda per a eludir l'acció de la Justícia. Dos mesos després, l'Audiència Provincial de València va confirmar esta mesura.

La instructora rebutja ara la petició de l'exdirectora d'anar a Cuba, d'acord amb el criteri del fiscal, ja que no considera que la participació de Ciscar en el Congrés "siga imprescindible" i afig que la investigada "seguix tenint els mateixos contactes internacionals que ja tenia" quan va decidir al març de 2017 la retirada del passaport.

El 'cas IVAM' va nàixer al juliol de 2015 a partir d'una denúncia de Fiscalia. En la causa, oberta pels delictes de malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i falsedat documental, hi ha deu investigats: Ciscar; el seu fill, Rafael Blasco, conegut com Rablaci; els que anaren sotsdirectors d'Administració i Finances del centre d'art, Juan Carlos Lledó; de Gestió Interna, Juan Bría; de Publicacions, Norberto Martínez; Tècnic Artística, Raquel Gutiérrez; un empresari, l'administrador de Valsatrans i Logística de l'Art, Enrique Martínez; Pilar Mundina, que exercia com la seua assistenta personal en viatges; Jorge García Vallés, qui exercia el càrrec de tècnic d'acció exterior; i María Ángeles Valiente, cap de Departament de Desenvolupament en l'IVAM.

En les diligències s'investiguen els suposats sobrecostos en l'adquisició d'obres d'art i en la contractació de publicacions, a més del possible ús dels mitjans del museu per a la promoció artística del fill de l'exdirectora, Rablaci.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento