Comunitat Valenciana

L'hospital La Fe de Campanar de València es quedarà sense activitat a partir d'octubre

  • L'antic complex hospitalari traslladarà als 24 crònics per a iniciar el desamiantat del pavelló central.
  • Aquestes actuacions formen part del projecte per a construir el futur espai sanitari Campanar-Ernest Lluch.
  • L'inici d'obres està previst per al 2018 i la inversió d'obra estimada és de prop de 20 milions d'euros.
Hospital La Fe Campanar
Hospital La Fe Campanar
GVA
Hospital La Fe Campanar

Les antigues instal·lacions de l'Hospital La Fe de Campanar es quedaran sense activitat assistencial entre octubre i novembre d'enguany amb el trasllat dels pacients crònics que actualment ocupen 24 llits. Els treballs de desamiantat dels antics edificis, entre ells el pavelló central, requereixen el desallotjament tant dels últims malalts com del centenar de treballadors que encara presten els seus serveis en el complex hospitalari.

Una vegada efectuades aquestes labors, aqueixos edificis seran derrocats i altres serveis es traslladaran. Aquestes actuacions formen part del projecte per a construir el futur espai sanitari Campanar-Ernest Lluch, com va batejar la Conselleria de Sanitat al nou complex. Comptarà amb un centre de salut amb urgències 24 hores per als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari, així com un centre d'especialitats d'alta resolució, per a tot el departament de salut de la Fe. 

L'inici d'obres està previst per al 2018 i la inversió d'obra estimada és de prop de 20 milions d'euros. L'espai disposarà també de quatre àrees d'atenció sanitària: Cronicitat, Salut Mental, Ciutadana i Parc de Salut. Segons afirmen des de la Conselleria, per a començar les obres «són necessàries unes actuacions prèvies, amb la finalitat de reallotjar els serveis» amb els quals comptava l'antic complex, que s'ha anat desmantellant des del trasllat a Malilla. 

Així, es va a realitzar una rehabilitació integral de l'edifici del carrer Joaquín Ballester (antic pavelló administratiu) per a situar el servei d'Urgències. També es va a rehabilitar de forma integral l'antiga Escola d'Infermeria, on estaran el servei d'emergències sanitàries (SES), SAMU i Unitat de Detecció Precoç de Càncer de Mama. 

De la mateixa manera, per a la construcció de les àrees de Cronicitat, Salut Mental, Ciutadana i Parc de Salut cal derrocar la resta d'edificis. Previ a aquest enderrocament, cal desamiantar les estructures, ja buides d'activitat. Aquest procés es va traure a licitació el passat mes de març per 101.622 euros.

L'equip directiu del departament de salut València-La Fe ha informat als treballadors de Campanar, a la Junta de Personal i a la taula sectorial sobre la necessitat del trasllat d'aquests empleats. Actualment, apunten des de Sanitat, «s'està dissenyant el procediment d'adjudicació de lloc de treball en l'Hospital La Fe al costat dels representants del personal».

Posteriorment, es publicarà i desenvoluparà la convocatòria i s'incorporaran de forma progressiva a l'hospital, al mateix temps que finalitza l'activitat en la planta d'hospitalització de Campanar. El personal que actualment està atenent la planta resultarà “el menys afectat possible per aquest tancament”, afigen aquestes mateixes fonts.

A més, està previst un reforç dels equips de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària de la Fe a l'estiu per a contrarestar el tancament de les 24 llits de mitjana i llarga estada en l'antic hospital.

Sense hospitals en la zona nord 

El trasllat de la Fe fins al barri de Malilla ha provocat una concentració d'hospitals en l'anell sud de València. El General, el Doctor Peset i el macrohospital de l'avinguda Fernando Abril Martorell es troben en la ronda sud, la qual cosa provoca que els habitants dels Barris situats al nord de l'antic llit del riu hagen de creuar la ciutat i recórrer diversos quilòmetres per a acudir al seu hospital de referència, ja siga a Urgències com a cites en les consultes externes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento