Comunitat Valenciana

Detingut el passejador de dos gossos de raça perillosa que van desfigurar la cara a una dona

  • ALACANT, 11 (EUROPA PRESS)
Parc on va ocórrer el succés
Parc on va ocórrer el succés
GC
Parc on va ocórrer el succés

Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant han detingut a Rojales un passejador de gossos que acompanyava dos animals, de raça bull-terrier, que suposadament van atacar una dona de 50 anys a la qual van provocar lesions de gravetat, fins al punt que va haver de ser intervinguda d'urgència per a sotmetre-li a una cirurgia de reconstrucció del rostre.

Al detingut, britànic de 49 anys, se'l considera presumpte autor d'un delicte de lesions per imprudència greu i omissió del deure socors. L'home, tot i tindre llicencia 'PPP', no va complir cap de les normes bàsiques de seguretat establides per a este tipus d'animals, ja que anaven solts i sense boç, segons ha informat la comandància en un comunicat. Després de ser posat a disposició judicial, el jutjat ha decretat la seua llibertat provisional amb càrrecs.

La víctima, una dona kosovar de 50 anys, passejava per un parc de la urbanització de Ciudad Quesada de Rojales, quan de sobte es va veure atacada per dos gossos de raça potencialment perillosa, que passejaven solts i sense boç. Els gossos, després de derrocar-la, la van mossegar en la cara i les lesions van ser de tal envergadura que va necessitar una cirurgia facial d'urgència per a reconstruir-li el rostre.

En el moment de l'agressió, la dona va poder veure que en el mateix parc es trobava un home que, en lloc de socórrer-la, es va allunyar del lloc corrent amb els dos gossos. Després d'interposar denúncia en la Guàrdia Civil d'Almoradí, els agents de l'Àrea d'Investigació van començar a indagar per la zona en busca de possibles testimonis que els conduïren fins a l'amo dels gossos.

Les perquisicions van portar la Guàrdia Civil fins a una parella de britànics que residien pel barri, i eren amos dels gossos. Segons l'institut armat, quan els van preguntar per l'ocorregut, ells deien no saber res, ja que, pel que sembla, havien contractat els servicis d'un "passejador" de gossos per als seus animals que va ser qui es trobava amb els cans quan van atacar la dona en el parc.

La normativa, que no complia amb els animals en el moment de l'atac, regula l'obligatorietat d'ús del boç en llocs públics, així com portar lligat l'animal amb una corretja o cadena de menys de dos metres, i del tipus no extensible. També està prohibit portar més d'un gos, d'este tipus de races, al mateix temps.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento