Comunitat Valenciana

El PP enlletgix a Mónica Oltra el seu viatge a Cisjordània: "No és Angelina Jolie"

  • El ple de les Corts ha rebutjat -amb els vots de PSPV, Compromís i Podem- una moció sobre centres de menors presentada pel PP, que ha enlletgit a la vicepresidenta, Mónica Oltra, el seu viatge a Cisjordània convidada per l'ONU perquè allí no va a resoldre les qüestions pendents que té en la Comunitat i ha demanat que algú "li faça veure que no és Angelina Jolie", en referència al seu paper com a ambaixadora de Nacions Unides.
Oltra durant la seua visita a Cisjordània
Oltra durant la seua visita a Cisjordània
GVA
Oltra durant la seua visita a Cisjordània

Així ho ha assegurat la portaveu adjunta 'popular', María José Català, que ha recordat que el ple va dir un "ruboritzant no" a la comissió d'investigació de centres de menors que va proposar el seu grup i considera que ara Oltra, "desesperada decidix fugir al Mitjà Orient". Ha preguntat si allí "va a resoldre la llista d'espera de la dependència, la falta de pagaments a famílies acollidores o la nefasta gestió de centres de menors" i tot seguit ha contestat que "no ho farà".

La diputada ha instat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives a què, en lloc d'amb xiquets palestins, "tinga nassos" a fer-se fotos amb discapacitats de centres especials d'ocupació. "El seu està ací", ha reiterat: "Els valencians primer, senyories del Botànic, els xiquets primer".

"COM EL 'DESPACITO'"

Mònica Àlvaro (Compromís) ha recolzat la tasca realitzada en centres de menors i la primera s'ha preguntat si "li feia falta" a Català presentar "este paper per a tindre els seus 8 minuts de glòria" amb un tema "repetitiu". "És vosté com el 'Despacito'", li ha dit. La socialista Concha Andrés ha instat la 'popular' a preguntar al Govern per què "no paga a la Comunitat Valenciana" el que li deu i li demane que la finance "com correspon" per a pagar a estos centres i a les famílies acollidores.

La moció plantejava instar l'Executiu valencià a procedir al pagament immediat de les quantitats degudes als centres de menors, així com adaptar la llei valenciana a la norma estatal que regula el sistema de protecció a la infància i adolescència. També proposava acceptar les recomanacions i suggeriments del Síndic de Greuges sobre les actuacions de protecció davant situacions de risc en matèria de menors i revisar els expedients de xiquets de 0 a 6 anys que estiguen en centres per a promoure, en la mesura de les possibilitats, l'acolliment familiar.

La diputada de Podem Sandra Mínguez s'ha mostrat contrària al punt relatiu a la Sindicatura de Greuges, recordant que el síndic, José Cholbi, va ser "funcionari de l'administració general de l'Estat durant el règim franquista" i "va deixar la seua afiliació al PP per a ser síndic". Al seu juí, el PP solament intenta amb esta iniciativa "traure rèdit polític".

Català ha indicat que en la Sindicatura "hi ha moltíssims professionals" més enllà de Cholbi i els ha instat a tindre "la gallardia d'eixir i dir que estan emmordassats" i voten per açò en contra de la moció.

Des de Ciutadans, Antonio Subiela ha mostrat el seu suport a la iniciativa, mentre que l'exsíndic de la formació taronja i actual diputat no adscrit, Alexis Marí, ha votat a favor però remarcant la necessitat que el Govern transferisca a la Comunitat la quantitat necessària per a fer front a estos servicis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento