Comunitat Valenciana

Fiscalia creu que l'equip de govern d'Alacant va vulnerar drets del PP al no donar-li en temps informació demanada

  • Fiscalia considera que l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alacant va vulnerar drets del grup municipal popular per no aportar-li en temps la informació sol·licitada sobre diferents qüestions en esta legislatura, peticions algunes d'elles, més d'any i mig sense haver sigut ateses. Des del consistori s'ha argumentat el retard per la "complexitat" i la "profusió" de les sol·licituds.

D'esta forma, la Fiscalia el recurs presentat pel PP municipal contra l'equip de Govern (PSPV, Guanyar i Compromís) per "falta de transparència". De fet, ha exposat que l'equip de Govern va aportar la documentació requerida només davant la inminencia de la presentació d'un recurs contenciós-administratiu.

Així, ho ha manifestat durant la vista oral celebrada este dimecres en el jutjat del Contenciós-administratiu número 4 d'Alacant, suspesa la setmana passada.

El PP va requerir el 28 de desembre de 2016 uns 25 expedients -33 explicant reiteracions-, sobre temes com a reunions amb Ikea, estat de les instal·lacions esportives, venda d'accions de l'Hèrcules, cotxes oficials i conductors o l'expedient que va motivar l'expulsió de l'equip de Govern de Nerea Belmonte.

Alguns d'estes peticions portaven més d'any i mig sense haver sigut ateses, com ha apuntat la Fiscalia, que ha agregat que "evidentment" esta informació s'hauria de facilitat "abans". Finalment, Fiscalia ha indicat que "el desitjable" és que estes qüestions es resolguen en l'àmbit polític.

Transcorregut el termini legal per a rebre la informació, el PP va presentar el seu recurs el 7 de febrer i com ha destacat el lletrat del grup, Manuel Villar, eixe mateix dia a la vesprada "van començar a rebre la documentació" encara que ha opinat que fins que no es va presentar eixa iniciativa judicial "no se'ls va prendre de debò". Finalment, el PP va tindre accés a tots els expedients sol·licitats el 15 de febrer.

Este extrem ha quedat acreditat, encara que tant per a Fiscalia com per al representant del PP, l'objecte del procés "existix" ja que es tracta de decidir si s'ha vulnerat o no el dret fonamental a accedir a la informació per a realitzar la seua tasca d'oposició.

Per la seua banda, la defensa de l'Ajuntament ha al·legat que el consistori ha complit en remetre tota la informació sol·licitada i ha afirmat que si s'ha tardat ha sigut per la "complexitat" i la "profusió" de les peticions en les quals hi havia "errors" i que no constava "premura" en la necessitat d'eixa informació.

REACCIONS

El portaveu del grup del PP local, Luis Barcala, ha indicat que la Fiscalia s'ha "sumat" a la seua demanda en compartir "que s'han vulnerat drets fonamentals" i ha afirmat que el "tripartit" que venia "amb la bandera de la transparència" comença "a ser desemmascarat". Al temps, ha confiat que la sentència confirme la seua petició i els done la raó.

Per la seua banda, l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, ha manifestat en atenció als mitjans que encara no havia parlat amb els servicis jurídics, però ha destacat que es tracta d'un recurs contenciós-administratiu i que és el "dia a dia", al mateix temps que ha recordat que el president del PP en la província, José Ciscar, ha presentat esta legislatura una vintena de recursos contra el Consell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento