Comunitat Valenciana

UGT-PV convoca a partir del dilluns una vaga d'ambulàncies de cinc dies a la Comunitat Valenciana

  • UGT-PV ha convocat una vaga d'ambulàncies a la Comunitat Valenciana a partir del pròxim dilluns 3 de juliol, que es mantindrà durant cinc dies i podria afectar 1.500 treballadors. Les parades arrancaran el dilluns a les 7.00 hores i finalitzaran a les 00.00 hores del divendres 7 de juliol, segons ha informat el sindicat en un comunicat.
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
GVA
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe

Després de "la impossibilitat de portar a bon terme" una negociació d'un conveni col·lectiu autonòmic just i davant la "intransigència" de la Conselleria de Sanitat d'incloure clàusules socials en el concert d'ambulàncies que ho asseguren, UGT-PV ha cridat la vaga d'estos treballadors que "impliquen també cinc anys de congelació salarial i rebaixes en les condicions laborals".

Segons l'organització sindical, en l'última reunió que va mantindre amb el departament que dirigix Carmen Munt el passat 19 de juny, "la Conselleria seguix posant com a excusa un informe de l'Advocacia, no estant disposada a incloure cap d'estes clàusules socials sol·licitades i més concretament la del Conveni Col·lectiu Autonòmic".

Es tracta d'una situació que UGT-PV ha denunciat que "contrasta amb la comunitat de Navarra, en la qual sí han inclòs estes reivindicacions estant subjectes a la mateixa normativa estatal i seguiment europeu".

La central sindical també ha incidit que esta "intransigència" de Sanitat "contravé l'esperit de l'Avantprojecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social", aprovat pel Govern valencià i pendent de tràmit parlamentari.

ELS TREBALLADORS, "BOCS EXPIATORIS"

Per al coordinador d'ambulàncies de l'organització, Javier Molina, "tot açò, sumat a la rebaixa en 23 milions d'euros del plec de condicions i l'augment d'unitats, fa augurar que els Tècnics d'Emergències Sanitàries (TEC) tornaran a ser els bocs expiatoris d'esta situació patint més retallades en els seus salaris i condicions de treball".

"L'única cosa que s'ha rebut són negatives", ha afegit el responsable provincial a Alacant del sindicat en este sector, Rafael Gomis, "sobretot després de diferents reunions i que s'hagen registrat diversos documents tant assenyalant errors en la memòria econòmica com amb problemes assistencials". En qualsevol cas, ha subratllat que "UGT sempre ha lluitat per la inclusió de clàusules socials".

Per tot açò, tots dos han apel·lat tant a la Conselleria de Sanitat com a les empreses a "demostrar més esperit negociador per a solucionar este conflicte que d'una altra manera podria convertir-se en indefinit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento