Comunitat Valenciana

La jutgessa no veu vulneració de drets en les primàries del PPCV i desestima la demanda de Bayo

  • El Jutjat de Primera Instància 11 de València no veu vulneració de drets en el procés de primàries que va celebrar el PPCV enguany per a triar el seu líder -Isabel Bonig- i ha desestimat la demanda que va interposar el que va ser precandidat, José Luis Bayo, contra el partit per presumpta vulneració del dret d'associació.
José Luis Bayo en el juí
José Luis Bayo en el juí
EUROPA PRESS
José Luis Bayo en el juí

Així consta en una resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), contra la qual cal interposar recurs d'apel·lació.

José Luis Bayo, qui també va ocupar el càrrec de president de NNGG del PPCV, va impugnar judicialment el procés de primàries del seu partit i va al·ludir a presumptes irregularitats. Va sol·licitar en eixe moment que es paralitzara de forma cautelar la votació per a triar el nou president però el jutge ho va desestimar. Després d'açò, va presentar una ampliació de la demanda i la passada setmana va tindre lloc la vista.

El juí se cenyir a dos aspectes fonamentals: l'accés al cens per part dels precandidats i la convocatòria de la Junta Directiva Regional. Bayo, qui va proposar el procés d''un militant, un vot', va defendre en tot moment que se li van negar les dades del cens malgrat que Bonig sí disposava d'ells, segons el seu lletrat, i respecte a la Junta, va al·legar que no es va convocar adequadament amb cinc dies d'antelació, tal com estipulen els reglaments.

Enfront de la seua postura, la Fiscalia va exposar en la vista que no veia tracte de favor a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i demanava desestimar la demanda de Bayo. La fiscal va compartir la postura de l'advocat dels 'populars', qui va assegurar en la vista que no s'havia conculcat cap dret i va lamentar que en este procediment s'hagueren dit "barbaritats que es passen de la ratlla".

La jutgessa, després d'estudiar tots els arguments, dóna la raó a Fiscalia i al PPCV. Respecte al cens, recorda, tal com van admetre les parts, que els Estatuts del PPCV no contemplen la cessió del cens electoral als candidats i menys als precandidats. Així mateix, indica que Bayo no va acreditar que haguera concorregut cessió per part del PPCV de les dades personals del cens a l'altra precandidata, Isabel Bonig.

Amb tot, afirma que les normes que materialitzen en l'Ordenament Jurídic el principi constitucional d'estructura interna i funcionament democràtic dels partits no establixen com a mecanisme de compliment d'este principi el coneixement per l'afiliat de les dades personals de tots els afiliats, encara que aquell es presente com a candidat a òrgans de govern del partit.

D'altra banda, respecte a la convocatòria de la Junta Directiva Regional, la jutgessa arreplega que l'article 26.3 dels Estatuts aprovats en el 18 Congrés Nacional del PPCV preveu que la convocatòria s'efectue amb cinc dies d'antelació. No obstant açò, esta norma establix una excepció, açò és, que concórrega urgència.

Ponderant este criteri, juntament amb els fets relatius al fet que Bayo no va ser convocat per no ser membre de la mateixa, que els acords d'esta Junta es van aprovar per unanimitat i que no van ser impugnats, "resulta acreditada l'absència de vulneració del dret fonamental pretès per la part actora, la qual admet haver renunciat finalment a participar com a precandidat en l'elecció del president regional del seu partit", contempla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento