Comunitat Valenciana

Micó (Compromís): "Mónica Oltra és la líder pública de Compromís però això no vol dir que lidere esta coalició"

  • La dirigent del Bloc i recentment nomenada coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha explicat este dimarts que amb esta designació s'ha donat "un pas natural" i s'ha posat "negre sobre blanc la realitat" que ella ja venia exercint, davant la responsabilitat d'Enric Morera com a president de les Corts. A més, ha recordat que "Mónica Oltra és la líder pública de Compromís", una cosa que "té tot el sentit", però "això no vol dir que lidere esta coalició", en la qual el lideratge és compartit i este no està determinat pel fet de tindre major notorietat.
La coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, en el seu despatx
La coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, en el seu despatx
EUROPA PRESS
La coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, en el seu despatx

"Líders mediàtics hi ha molts, tenim els polítics millor valorats del país i jo no he vingut ací a ser més mediàtica que Mónica Oltra", ha ressaltat Micó, que exercix esta funció al costat de la vicepresidenta (Iniciativa), l'alcalde de València, Joan Ribó (adherits) i el secretari autonòmic de Medi ambient Julià Àlvaro (Els Verds), un portaveu coral en la qual ella és l'única que no té un càrrec institucional.

Sobre este tema, ha negat que això siga un handicap perquè amb el seu nomenament es perseguix precisament "empoderar Compromís amb un vessant més d'organització" i ser nexe d'unió dins de la pròpia coalició perquè si es vol aconseguir l'objectiu de ser "l'organització hegemònica de l'esquerra" a la Comunitat necessiten "una estructura política forta" i això "desgraciadament no pot fer-ho ni el nostre vicepresident, ni el nostre alcalde, ni el nostre secretari autonòmic".

També ha assenyalat que el seu paper no és ser el contrapés de ningú, sinó que és "liderar esta coalició" i ha indicat que el Bloc "està molt present en el vessant públic de Compromís" pels càrrecs que ocupa i no necessita empoderarse perquè dins de la coalició "té un paper fonamental".

Àgueda Micó ha assenyalat, preguntada sobre la bicefàlia en el Bloc -ella és la coordinadora general i Rafael Carbonell portaveu- que després d'un any de lideratge compartit calia concretar eixa bicefàlia perquè cadascun puga jugar el seu paper i ha assenyalat que esta decisió no ha suposat "cap crisi" ni ha sigut res "traumàtic" perquè Carbonell està treballant en l'estructura municipal i ella en la gestió de l'acció de govern.

Així mateix, respecte al futur de la coalició, ha ironitzat en assegurar que encara estan descobrint què volen "ser de majors" i s'està buscant la fórmula que acontente totes les sensibilitats per a anar més enllà d'una coalició electoral, perquè a dia de hui no són un partit però són més que una coalició i cal també "millorar la situació de gent que no se sent tan còmoda amb l'estructura actual".

No obstant açò, s'ha mostrat convençuda que la gent "no vol un treball vertical" i malgrat les manques, intentaran buscar "solucions" encara que no siguen definitives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento