Comunitat Valenciana

València podrà cobrar 16 milions d'euros de 152.000 multes imposades a veïns d'altres ciutats

  • "Tots els ciutadans estan obligats a complir les normes independentment del lloc de la Comunitat Valenciana en el qual residisquen", declara Ribó.
  • L'ajuntament i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic avancen que es preveu "estendre" l'acord "a altres impostos municipals com l'IBI o el de vehicles".
  • Així mateix, la idea és fer arribar acords d'este tipus a "altres administracions locals" de la Comunitat Valenciana perquè puguen cobrar les sancions aplicades.
Ribó i Soler en la firma del conveni per a cobrar multes de trànsit i ORA
Ribó i Soler en la firma del conveni per a cobrar multes de trànsit i ORA
EUROPA PRESS
Ribó i Soler en la firma del conveni per a cobrar multes de trànsit i ORA

L'Ajuntament de València ingressarà 16 milions d'euros en poder cobrar des d'este dijous les més de 152.00 multes de trànsit i d'estacionament ORA imposades, entre 2011 i 2014, a persones que no resideixen en esta ciutat i a les quals per estar fora del seu àmbit de competència el consistori no podia reclamar este pagament.

Les arques municipals de la capital valenciana tindran eixa possibilitat gràcies al conveni entre l'Ajuntament i l'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT) firmat este dijous entre el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per a assegurar el cobrament de les multes de trànsit i ORA imposades a València a persones empadronades o titulars de comptes en altres localitats de la Comunitat.

L'acord permetrà al consistori embargar comptes fora del terme municipal de València per a assegurar-se "la recaptació executiva" de les citades sancions. El conveni, que se centra ara en les sancions de 2011 a 2014 abans que prescriguen, s'estendrà a altres exercicis i està previst que s'aplique a altres pagaments municipals com l'Impost de Béns Immobles (IBI) o el de vehicles.

A més, com ha assenyalat Soler, la idea és fer arribar acords d'este tipus a "altres administracions locals" de la Comunitat Valenciana perquè puguen cobrar les sancions aplicades en els seus termes municipals a persones d'altres poblacions. Per això, ha dit que "el pròxim pas serà anar a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)" per a presentar la iniciativa iniciada a València i estendre este "precedent" a "tots els racons de la Comunitat" en favor de "l'eficiència en la recaptació i l'obtenció dels ingressos necessaris".

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic s'ha mostrat "summament satisfet" per la firma de l'acord amb Joan Ribó i ha afirmat que esta "diu moltes coses" perquè "reflecteix la voluntat del govern del Botànic i del govern de la Nau per a fer realitat el treball conjunt" de les administracions local i autonòmica en favor d'una iniciativa que suposa "guanyar en justícia, solidaritat i eficàcia de servicis". Vicent Soler ha destacat que el conveni és "un projecte sol·licitat de forma reiterada" a la Generalitat per part "dels representants de l'Ajuntament de València des de fa molts anys" perquè la ciutat comptara amb un document similar a l'existent en esta matèria en altres ciutats com Madrid i Barcelona. Després d'açò, el conseller ha valorat "l'esforç" del "nou govern de la Generalitat" perquè"siga possible".

Joan Ribó, pel seu costat, ha ressaltat "l'important precedent" que representa el conveni a la Comunitat Valenciana i les possibilitats que té per a ampliar-se. "València ha posat en marxa un procés que volem que s'estenga", ha plantejat. "Es demostra una vegada més que la il·lusió i les ganes vencen l'apatia i el desinterés", ha apuntat el responsable autonòmic, que ha reiterat el "pas important" que representa l'acord. L'alcalde ha asseverat que han sigut dos governs "de coalició", el del Botànic i el de la Nau, els que "s'han posat d'acord" per a iniciar una iniciativa que els anteriors executius municipal i autonòmic "amb el mateix partit i majories absolutes" no van fer. "Estem en una nova forma de treballar", ha dit.

Soler ha ressaltat el "component de justícia" que té el conveni, atés que "no té sentit que uns ciutadans paguen multes i uns altres no" i ha subratllat la necessitat de treballar per a "evitar que comportaments contraris a la norma deixen de ser sancionats".

El conseller ha valorat que a partir d'ara València puga cobrar "més de 152.000 multes" de 2011 a 2014 "que sense el conveni no serien efectives". Igualment, s'ha referit al "clar suport" que es dóna "a la hisenda municipal" de la capital valenciana, que podrà recaptar "16 milions d'euros" corresponents a sancions d'este període.

"Primera finestreta"

Al seu torn, tant el titular d'Hisenda i Model Econòmic com l'alcalde han avançat que es preveu "estendre" l'acord "a altres impostos municipals com l'IBI o el de vehicles" i han valorat la "coordinació entre administracions per a millorar els ingressos públics". Soler ha destacat la "vocació municipalista" de la Generalitat i les mesures que adopta "pensant en alcaldes i ajuntaments" com a "primera finestreta a la qual accedeix el ciutadà".

L'alcalde de València ha assegurat que la firma del conveni amb l'IVAT fa d'este dijous "un dia important" per a l'Ajuntament, que a partir d'ara podrà "dur a terme la recaptació via executiva de multes -de trànsit i ORA- a través de l'embargament de comptes" oberts en altres poblacions de la Comunitat -per al cobrament de multes a veïns d'altres autonomies la Generalitat té un acord amb l'Agència Tributària-.

"Tractar de la mateixa forma"

El primer edil ha comentat que cada dia circulen per la capital valenciana "desenes de milers de cotxes que no són de la ciutat" i ha estimat necessari "tractar a tots de la mateixa forma amb independència de la seua procedència". "Tots els ciutadans estan obligats a complir les normes independentment del lloc de la Comunitat Valenciana en el qual residisquen", ha dit.

Joan Ribó ha considerat que les mesures garanteixen "evitar que molts infractors de normes de trànsit no paguen". "A partir d'ara totes les infraccions seran sancionades i recaptades de forma àgil", ha declarat, al mateix temps que ha valorat la "seguretat" i "respecte a la convivència" que atorga un acord que es tradueix en "més eficàcia, equitat i servici a la ciutadania".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento