Comunitat Valenciana

Veterinaris de l'Oceanogràfic identifiquen el tauró de les Arenes com una mussola il·lesa, ja remolcada al mar

  • Veterinaris de la Fundació Oceanogràfic de València han identificat com una "musola" el tauró albirat este dimecres en la Platja de les Arenes de València, que ha obligat a tancar la zona al bany durant més de mitja hora. L'animal no presentava cap ferida ni malaltia, per la qual cosa ha sigut remolcat mar endins per la Creu Roja.

Segons ha informat l'Oceanogràfic en un comunicat, l'Ajuntament de València ha contactat amb personal de la Fundació Oceanogràfic perquè acudiren a procedir a l'avaluació de l'animal.

En arribar a la platja, gràcies a l'ajuda d'efectius de la Creu Roja, s'ha identificat el tauró que, per les característiques morfològiques, ha sigut classificat com una mussola, amb una longitud d'1,20 metres, i que estava nadant "molt a prop" de la costa i a només 20 centímetres de profunditat.

Jose Luis Crespo, veterinari responsable de l'Arca del Mar de l'Oceanogràfic de València, que ha acudit al rescat de la musola ha explicat que, habitualment, "quan s'acosten tant a la costa, és perquè presenten alguna malaltia, ferida o comportament reproductiu". No obstant açò, en este cas, després d'un examen de l'exemplar, s'ha comprovat que no presentava cap problema d'este tipus, per la qual cosa es creu que la proximitat de l'animal a costa ha d'haver-se produït pel "fort onatge" en la platja.

Després de dos hores en els quals els veterinaris han estat vigilant el seu comportament, la mussola ha sigut remolcada mar endins gràcies a operatius de la Creu Roja, on poc després ha continuat la seua ruta sense problema algun.

Des de la Fundació Oceanogràfic s'assenyala que, davant un albirament d'este tipus, per motius de seguretat, l'ideal és que els banyistes no tracten de manipular l'animal i comuniquen la incidència al telèfon d'emergències 112, per a activar el protocol de rescat per part de la Xarxa d'Encallaments (constituïda per la Conselleria d'Agricultura, l'Universitat de València i Oceanogràfic) la finalitat de la qual és atendre a dofins, tortugues i altres espècies marines com a taurons que puguen arribar malaltes a les costes per a minimitzar el seu patiment i quan siga possible tractar la seua recuperació.

Un equip d'especialistes es posarà aleshores en contacte amb les autoritats locals o personal que es trobe a peu de platja per a indicar com actuar fins a la seua arribada, "evitant patiment i risc innecessari tant per a l'animal com per als banyistes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento