Comunitat Valenciana

Un home acusat de matar la seua exparella de 85 punyalades: "Donava pals de cec. Estava ofuscat"

  • Un home, amb antecedents per haver lesionat amb un ganivet una exparella, s'ha assegut este dimarts en el banc dels acusats davant un jurat popular per haver matat la seua última companya sentimental de 85 punyalades, un mes després que esta decidira separar-se d'ell. Durant la seua declaració, en la qual ha dit que estava "bé" a la presó, ha intentat defendre's i ha assegurat que va reaccionar així després que la víctima l'amenaçara amb un ganivet i li plantejara que dos dels fills que tenien en comú podien no ser seus. "Donava pals de cec. Estava ofuscat", ha assegurat.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

L'home s'enfronta a una pena de 19 anys i huit mesos de presó per un delicte de maltractament habitual, un altre d'amenaces i un delicte d'assassinat amb la circumstància agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió, segons reclama provisionalment el ministeri fiscal.

L'acusat i la víctima mantenien una relació durant "16 anys i mig" -ha detallat l'home- i va arribar un moment en què ella va decidir separar-se i es va quedar a viure al costat dels tres fills que tenien en comú en el seu habitatge de València, situat en el carrer Asturia.

Fins llavors, segons ha explicat l'home, de 45 anys en el moment dels fets, la relació era "perfecta". "Ens anàvem a casar en 2016. Quatre mesos abans -de l'assassinat- vam ser a la Fira Festa i Noces i ho anunciem als nostres familiars i amics per missatge de telèfon", ha descrit.

"Mai li vaig cremar el pèl i mai la vaig amenaçar", ha insistit l'acusat a preguntes de la fiscal, qui sí manté que l'home maltractava i agredia freqüentment la víctima. L'acusació pública descriu "un tracte denigrant, vexatori, amb colps, punyades" i amenaces amb ganivet i amb frases com "et vaig a matar".

La víctima mai va denunciar estos fets i al gener de 2015 va decidir separar-se. Dos dies abans que ocorreguera el succés, l'home ha explicat que va descobrir que la seua exparella havia trobat una altra persona, a la qual ell coneixia, i ha dit que li va enviar un missatge felicitant-li i demanant-li que la cuidara, segons la seua versió. Va reconéixer que la va espiar "però per a saber si hi havia un altre i llevar-me del camí", ha dit.

"NO LA VAIG AMENAÇAR"

La nit anterior a l'incident, l'11 de febrer de 2015, l'home va cridar la seua exparella per telèfon fins a en 13 ocasions, i esta ha justificat esta actuació en què havien de penjar "freqüentment" perquè ella estava cuidant "l'avi". En eixes converses "parlem de la nostra relació en general i no vaig amenaçar amb matar-la", ha asseverat.

L'endemà ha afirmat que va acudir a casa de la seua exparella perquè ella li va demanar que li portara en cotxe a un lloc, ja que si no "havia d'agafar dos autobusos". Així, es va presentar allí, va cridar al timbre de baix i va pujar fins a la porta. "Va ser ella la que em va demanar que pujara perquè no trobava el bonobús", ha asseverat.

Una vegada en l'interior del domicili, ha afirmat que ella li va demanar que li confessara si quan estaven junts havia mantingut una relació amb altres dos xiques. "Per despit li vaig dir que sí. Aleshores es va alçar de la cadira, va agafar un ganivet de cuina i em va insultar", ha mantingut.

Va haver-hi un "forcejament", li va arrabassar el ganivet i va decidir anar-se'n. La dona el va seguir amb el ganivet, segons ha mantingut, i li va dir que si volia, que es fera les proves de paternitat de dos dels seus fills perquè potser es "portava una sorpreseta".

Després d'este comentari, ha explicat que es va "ofuscar", la va espentar contra la paret i van començar un forcejament en el qual van acabar en el sòl. "Vam entropessar, vam caure al sòl. Jo donava pals de cec. Estava tan ofuscat...", ha insistit l'acusat, qui ha arribat a dir que les versions de familiars i amics són diferents a la seua perquè en dos anys que porta a la presó "poden haver-se posat d'acord" contra ell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento