Comunitat Valenciana

L'EMT i la Policia Local implanten un sistema per a denunciar l'ús il·legal del carril bus

  • Aquest sistema s'implantarà amb la finalitat "d'eradicar el greu deteriorament del transport públic que generen uns pocs infractors".
  • L'aplicació s'encarrega de donar fe que la informació és verídica mitjançant una plataforma de ViaFirma i el segellat de temps.
  • Des del consistori han informat que durant les primeres jornades suplirà les sancions per un document informatiu de la infracció.
Un autobús de l'EMT circulant
Un autobús de l'EMT circulant
COMPROMÍS
Un autobús de l'EMT circulant

L'Ajuntament de València incorporarà un sistema informàtic per a detectar l'ús il·legal del carril d'autobusos i taxis amb la finalitat "d'eradicar el greu deteriorament del transport públic que generen uns pocs infractors". Este mètode compartit entre l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i la Policia Local permetrà generar denúncies mitjançant dispositius mòbils.

La mesura es començarà a utilitzar en els pròxims dies, encara que durant les primeres jornades suplirà les sancions per un document informatiu de la infracció, si bé este s'aplicaran més endavant, segons ha informat el consistori en un comunicat.

'Smart-EMT' és el nom que s'ha donat a este sistema en el qual una sèrie de persones autoritzades -en principi Inspectors de l'EMT, encara que es podrà ampliar a més personal- podran ajudar els agents de la Policia Local a generar denúncies als infractors que aparquen en el carril mitjançant dispositius mòbils.

L'aplicació, que incorpora reconeixement de matrícules i segell del temps, arreplega amb el dispositiu una fotografia de la matrícula del vehicle i també de l'entorn per a verificar la posició. A continuació, genera un fitxer per a determinar en quina ubicació exacta es troba el vehicle, amb coordenades X/I i direcció postal.

En tractar-se d'una denúncia voluntària que requereix d'una prova documental i testifical, l'aplicació s'encarrega de donar fe que la informació és verídica mitjançant una plataforma de ViaFirma i el segellat de temps amb el TSA de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica.

Mesura per a perseguir infractors

Des del Govern municipal recorden que "un sol vehicle mal estacionat en el carril EMT-Taxi per part d'un infractor no solament genera molèsties per al transport públic i els seus usuaris, sinó que sol ser l'origen de la majoria de retencions", en obligar als autobusos a entrar i eixir del seu carril i així "entorpir a la resta de vehicles per a realitzar aparatosas maniobres d'avançament". Esta iniciativa complementa el treball que realitza Policia Local, que té atribuïda la competència d'ordenar, senyalitzar i dirigir el trànsit en el casc urbà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento