Comunitat Valenciana

Desestimen la demanda de Salom (PP) contra Sandra Gómez per no facilitar-li una informació del sumari de Taula

  • El Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 8 de València ha desestimat la demanda interposada per l'assessor del PP en l'Ajuntament Luis Salom contra la primera tinent d'alcalde i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, per no facilitar-li una informació del sumari del conegut cas Taula a la qual es va referir en una comissió municipal.
L'assessor del PP Luis Salom compareix en la comissió municipal de Taula
L'assessor del PP Luis Salom compareix en la comissió municipal de Taula
EUROPA PRESS
L'assessor del PP Luis Salom compareix en la comissió municipal de Taula

El jutge desestima la demanda en una resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual també es condemna Salom a pagar en concepte de costes un límit màxim de 1.800 euros, més l'IVA corresponent, pels conceptes de defensa i representació de la part demandada.

Els fets es remunten a juliol de 2016, quan Salom va prestar declaració voluntàriament davant la Comissió d'Investigació constituïda per l'Ajuntament pel denominat cas Taula que s'investiga en un jutjat, derivat d'Imelsa.

En el transcurs de la seua intervenció, segons arreplega la sentència, Gómez, després d'una sèrie de manifestacions, es va comprometre a facilitar-li la concreta pàgina del sumari de la investigació en la qual suposadament consta que la regidor 'popular' Beatriz Simón va oferir als proveïdors de la seua empresa blanquejar diners a gent de la seua confiança.

Transcorreguts 10 dies, Salom va presentar un escrit davant la Secretaria de la Comissió de Taula on sol·licitava que es requerira a Gómez perquè complira amb el seu compromís. Cinc dies més tard, va reiterar la seua reclamació d'informació sense que rebera cap resposta.

A l'octubre, Salom va tornar a demanar a Gómez esta informació, i al desembre va presentar novament un escrit en la seu electrònica de l'Ajuntament sobre la qual tampoc li van dir gens. Al gener, va presentar un recurs contra la desestimació presumpta de la reclamació.

El jutge, després d'estudiar els fets, desestima la demanda en entendre que, d'acord amb els articles 2 i 3 de la Llei Orgànica reguladora del Dret de Petició, el contingut del dret de petició formulada per Salom no es correspon amb el que constituïx l'objecte del dret fonamental de petició, atés que no es referix a assumpte o matèria comprès en l'àmbit de competències de l'autoritat local destinatària.

A açò se suma -afig el magistrat- que l'article 8 de la mateixa normativa establix que no cal admetre peticions referides a un procés judicial ja iniciat, en tant sobre els mateixos no haja recaigut resolució ferma -cas Taula-. Per açò, desestima la demanda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento