Comunitat Valenciana

Mercadona, entre les empreses espanyoles amb més èxit i amb millor reputació, segons un estudi

  • Telefónica, CaixaBank, El Corte Inglés, Inditex i Mercadona han liderat el rànquing d'empreses espanyoles amb més prestigi i millor reputació de l'estudi global sobre èxit empresarial d'Advice Strategic Consultants.
Nou Model De botiga Mercadona
Nou Model De botiga Mercadona
Europa Press
Nou Model De botiga Mercadona

Segons ha explicat la companyia, l'informe s'ha realitzat amb un índex de confiança del 95,5% i sobre un total de 800 entrevistes a empresaris, analistes, periodistes, acadèmics, polítics, representants del tercer sector i 2.400 entrevistes a població general.

La major valoració és la de Telefónica (8,5 punts sobre un màxim de 10), que destaca per ser l'empresa més innovadora d'Espanya. Li seguixen La Caixa-CaixaBank (8,1), que ha sigut reconeguda per la seua responsabilitat social empresarial, i El Corte Inglés (7,8), pels seus productes de qualitat i la seua transformació digital cap al comerç electrònic.

Per la seua banda, Inditex (7,7 punts) presidix l'àmbit tèxtil i Mercadona (7,5 punts) està associada a "una política de preus molt barata" en alimentació.

Amb una puntuació de 7,4, se situen per darrere Banc Santander, que destaca per la seua "trajectòria internacional", Gas Natural Fenosa, per ser referent mundial en energies netes i eficiència empresarial, Repsol, que encapçala el rànquing d'empreses petrolíferes, ACS i Ferrovial, que ocupen les dos primeres posicions del sector de la construcció.

Per sectors, l'estudi destaca que les telecomunicacions estan liderades per Telefónica, Vodafone (6,9) i Orange (6,6), i per Cellnex Telecom en quan a la gestió d'estes infraestructures; mentre que la banca la presidixen CaixaBank, Santander i BBVA (7,3). cal destacar que Popular és l'únic banc suspés, amb una puntuació de 3,5.

El sector distribució està liderat El Corte Inglés, Inditex, Mercadona, Carrefour, Alcampo i Eroski; mentre que en energia Gas Natural es troba per davant d'Iberdrola i Endesa. En el sector turisme destaquen Meliá, Barceló, AC Hotels, NH, Ritz-Carlton i Paradores Nacionals; Abertis lidera la gestió d'infraestructures; Seat el sector d'Automoció i Mapfre i Mutua Madrileña les assegurances.

"Telefónica, La Caixa-CaixaBank i El Corte Inglés, són les tres grans empreses espanyoles millor gestionades empresarialment i, en conseqüència, amb més prestigi i millor reputació: són els trets que més les definixen", assegura el soci director general d'Advice Strategic Consultants, Jorge Díaz Cardiel.

ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ PER A DONAR-SE A CONÉIXER

L'estudi també analitza el nivell de coneixement informat que tenen els espanyols sobre les grans empreses del país. Les més properes i conegudes són Telefónica, La Caixa i El Corte Inglés, amb una familiaritat propera al 99%.

Respecte als canals a través dels quals es donen a conéixer, destaquen les notícies que apareixen en els mitjans de comunicació sobre estes empreses, els patrocinis, el tipus d'activitat al fet que es dediquen, les campanyes de publicitat i les notícies que es poden llegir en Internet sobre elles. Tots estos canals tenen una valoració superior al 7 en una escala d'1 a 10.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento