Comunitat Valenciana

Oltra defèn l'actitud "ètica i estètica" del secretari del Consell Rector de la CVMC

  • La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha considerat com a "ètica i estètica" l'actitud del secretari del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), ja que "ha tingut la prudència d'absentar-se en qualsevol decisió" que poguera tindre relació amb la seua cosina germana, Empar Marco, que va ser designada directora general.
Consell Rector de la CVMC
Consell Rector de la CVMC
GVA
Consell Rector de la CVMC

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha indicat en ser preguntada sobre si li pareix estètica esta situació de parentiu que el secretari és un funcionari, lletrat de la Generalitat, que ha tingut una actitud "absolutament escrupolosa" perquè "s'ha abstingut quan ha afectat el seu familiar" qualsevol decisió objecte de debat.

Ha recordat que no tenia vot, no ha opinat, i ha sigut "una casualitat" el parentiu entre ell i Marco.

"CADASCUN INFORMA DEL QUE VULLGA"

Així mateix, Oltra ha sigut preguntada sobre quina opinió li mereix que en el comunicat del Consell Rector difós este dijous este òrgan reclamara "una actitud responsable i respectuosa amb el treball dels professionals de la corporació" davant "les manipulacions i intoxicacions d'alguns mitjans difonent informacions innecessàries".

La portaveu ha recordat en primer terme que el Consell és "escrupolós" amb la independència del consell i ha explicat que la Constitució consagra el dret a la llibertat d'expressió i el dret d'informació en l'article 20. "Eixa és la línia que el Consell defèn en la comunicació", ha dit.

"Contra el vici de demanar, la virtut de no donar", ha ironitzat, per a agregar que el marc és la Constitució i "no hi ha més que parlar", perquè la Carta Magna no distingix entre informació necessària o innecessària, per la qual cosa els periodistes "poden informar el que creguen: "Cadascun informa el que vulgues".

Ha agregat que si algú pensa que s'ha publicat una falsedat té el dret de rectificació o la possibilitat de defendre el seu honor en els tribunals però "ací cadascun informa i s'expressa en termes de llibertat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento