Comunitat Valenciana

El documental que narra la lluita de les víctimes de l'accident de metro de València s'estrena en televisió

  • El documental 'L'estratègia del silenci', que reflectix "els nou anys de lluita de les víctimes de l'accident del metro de València ocorregut el 3 de juliol de 2006 per a exigir respostes i justícia", s'estrenarà en televisió diumenge que ve, 28 de maig, a les 22.45 hores, en La Sexta.
S'estrena el documental 'L'estratègia del silenci'
S'estrena el documental 'L'estratègia del silenci'
ELISA BERMEJO/MEDIAPRO
S'estrena el documental 'L'estratègia del silenci'

Quasi 11 anys després del sinistre -en el qual van perdre la vida 43 persones i van resultar ferides altres 47-, les víctimes "continuen la seua batalla judicial, ara en l'Audiència Provincial després que la jutgessa haja tancat la instrucció", assenyala en un comunicat Mediapro, que produïx l'audiovisual al costat de Barret.

'L'estratègia del silenci', dirigit per Vicent Peris, és un documental que "relata els nou anys de lluita de les víctimes de l'accident de metro de València de 2006 per a exigir respostes i justícia, enfront d'un govern que intenta silenciar el cas i eludir les seues responsabilitats", expliquen els seus impulsors.

La cinta, agreguen, "barreja els testimoniatges amb la investigació del cas on es posa de manifest l'apagada informativa, el mur de silenci del Govern valencià i l'oblit social".

"I de com un grup de famílies va començar el que pareixia una causa perduda: esbrinar la veritat sobre el que va passar aquell fatídic dia i buscar justícia tant per a aquells que van morir com per als supervivents. Durant 9 anys de dura batalla van aconseguir que el Parlament Europeu atenguera les seues reivindicacions, el Govern demanara perdó formalment i les Corts Valencianes realitzaren una nova investigació sobre l'accident i la seua gestió, identificant 13 responsables. Quasi 11 anys després, encara hui seguixen lluitant. Precisament dimarts passat la jutgessa va tancar la instrucció del cas i ara hauran d'apel·lar a l'Audiència Provincial", recorden.

En este film es mostren documents, sumaris judicials, articles de premsa, informes pericials i declaracions inèdites de testimonis que van ser testimonis de "com es va orquestrar l'estratègia per a eludir qualsevol tipus de responsabilitat i silenciar una tragèdia que, desgraciadament, ha passat a la història com l'accident de metro més greu d'Espanya".

La cinta vol ser "una història inspiradora de víctimes que s'enfronten a la capacitat del poder per a l'engany i l'abús. I també un relat íntim d'uns ciutadans que van convertir el seu duel en un viatge d'apoderament, amb el coratge i la tenacitat com a armes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento