Comunitat Valenciana

Bonig acusa el Consell de mentir en dir que el decret de plurilingüisme té el vistiplau del Ministeri

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat este dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, de "mentir" en assegurar que el Ministeri d'Educació li ha donat el vistiplau al decret de plurilingüisme, ja que li va realitzar una sèrie d'observacions que l'administració autonòmica es va comprometre a corregir en el desenvolupament reglamentari, però a data de hui "no s'ha desenvolupat" eixa reglamentació.

Així ho ha indicat Bonig en declaracions als mitjans en les Corts en les quals s'ha referit a la suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'este decret per a aclarir que el vistiplau del Ministeri al mateix se supeditava a una sèrie de concrecions reglamentàries que no s'encara produït encara, ha dit.

Ha recordat que el Ministeri va remetre a la Conselleria al març una carta de col·laboració en la qual li demanava explicacions sobre determinat contingut del decret que podria vulnerar la normativa estatal i Marzà "va contestar dient que en la reglamentació se n'anaven a corregir els advertiments d'il·legalitat indicades pel Ministeri", però encara no s'ha materialitzat eixe pas, amb el que a dia de hui "el Ministeri d'Educació no dóna el vistiplau al decret".

La 'popular' ha incidit que eixe decret "presumptament emmalaltix d'il·legalitat", no s'està aplicant arran d'eixa suspensió i està provocant un "verdader caos" en ple procés d'admissió. "El caos és brutal, la gent està matriculant conforme a un decret que no s'aplica", ha lamentat Bonig, que ha indicat que "quan un es creu tan prepotent, amb la veritat absoluta, passen estes coses".

CARTA SENSE CONTESTAR AL MINISTERI

D'altra banda, ha criticat que després que el Ministeri també es dirigira per carta a Educació en el mes de març advertint d'alguns aspectes del decret sobre concerts que podrien anar contra la norma estatal -relacionats amb la no renovació automàtica i el fet que no es tinga en compte la demanda social- a 25 de maig "no s'ha contestat".

Així, Bonig ha advertit que "estos dos decrets per imposició i sectarisme tenen moltes possibilitats de ser tombats" i ha demanat al Consell "sensatesa" i que se sent a dialogar. També ha volgut llançar un missatge de "tranquil·litat" a la comunitat educativa perquè la llibertat educativa "és una bandera que el PP no abandona".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento