Comunitat Valenciana

El PSPV comença este dimecres el procés per a triar els delegats valencians per al 39 Congrés Federal del PSOE

  • El PSPV comença este dimecres en les tres províncies valencianes el procés per a triar els 91 delegats que acudiran al 39 Congrés Federal del PSOE, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny i en el qual es votarà la ratificació del secretari general electe, Pedro Sánchez, així com la composició de l'Executiva i el Comité Federal, entre altres òrgans.

En el cas de la província de València, les assemblees locals se celebraran este dimecres i d'elles eixiran els 280 representants que acudiran al congrés provincial extraordinari del dissabte, en el qual es triaran 52 delegats.

En el cas de la província de Castelló, les assemblees municipals tindran lloc del 24 al 27 i triaran 229 representants que acudiran al congrés provincial del diumenge, on es triaran 11 delegats.

Per la seua banda, a Alacant entre el dimecres i el divendres se celebraran les trobades locals, de les quals eixiran 176 representants, i el congrés provincial serà el diumenge i d'ell eixiran 28 delegats.

En el conjunt del socialisme espanyol, l'elecció dels delegats suposarà una altra batalla perquè si hi ha dos o més llistes en cada àmbit d'elecció, la guanyadora tindrà la mitat més un dels delegats a triar i la resta, si aconseguixen almenys el 20% dels vots vàlids, es repartiran la resta de delegats de manera proporcional al percentatge obtingut.

Esta elecció es farà mitjançant llistes completes, tancades i bloquejades i amb igual representació d'homes i dones ordenats de forma alternativa, o llistes cremallera.

L'elecció de delegats té una gran importància sobretot en estes circumstàncies en les quals el vot del PSOE està tan dividit, ja que seran els delegats els qui votaran la resta de qüestions que es dirimisquen en el 39 Congrés socialista, des de la ratificació del secretari general a la composició de la resta d'òrgans federals -l'Executiva i el Comité Federal, entre altres- i també decidiran sobre les esmenes que s'incloguen en la ponència marc que es presenta en este conclave.

Quant a les esmenes, la presentació es farà sempre que estes obtinguen un mínim del 20% del suport en el respectiu congrés. L'acta d'estos congressos, amb el nombre de delegats així com les esmenes aprovades hauran de remetre's al Comité Organitzador abans del dia 1 de juny.

Una vegada que se celebre el Congrés Federal, els congressos de les diferents federacions hauran de celebrar-se en un termini inferior a 60 dies, començant el procés per a l'elecció directa de les respectives secretaries generals a partir del 18 de juny.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento