Comunitat Valenciana

La xifra de negocis de la indústria a la Comunitat Valenciana augmenta un 18,4% al març

  • La regió valenciana fou la tercera autonomia amb major augment en termes interanuals, segons l'INE.
  • Els majors augments es van registrar al País Basc (+23,9%), Andalusia (+21,7%) i Comunitat Valenciana (+18,4%).
  • Amb la dada de març, la facturació de la indústria encadena cinc mesos consecutius de pujades interanuals.
Industria del calzado
Industria del calzado
DGA
Industria del calzado

La xifra de negocis de la indústria a la Comunitat Valenciana va augmentar un 18,4% el passat mes de març respecte al mateix mes de 2016, la qual cosa suposa que la regió valenciana fóra la tercera autonomia amb major augment en termes interanuals, segons dades difoses este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A nivell nacional, la xifra de negoci va augmentar un 15,5% el passat mes de març respecte al mateix mes de 2016, mentre que les entrades de comandes del sector van avançar un 17,6%,

Amb la dada de març, la facturació de la indústria encadena cinc mesos consecutius de pujades interanuals, si bé la taxa registrada en el tercer mes de l'any és 10,5 punts superior a la de febrer. Per la seua banda, les comandes van registrar al març el seu tercer augment interanual consecutiu, amb un ritme 12,5 punts superior al de febrer.

Corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negocis de la indústria es va incrementar un 6,8% el passat mes de març en taxa interanual, xifra quasi dos punts inferior a la de febrer, mentre que les comandes del sector van créixer un 10,7%, taxa tres punts superior a la de febrer. En termes mensuals (març sobre febrer) i excloent l'estacionalitat i l'efecte calendari, la facturació de la indústria va retrocedir un 0,1%, enfront de l'avanç del 0,9% del mes anterior. Per la seua banda, les entrades de comandes van progressar un 0,2% al març respecte al mes anterior, taxa quasi un punt inferior a la del mes anterior.

L'energia dispara les seues vendes i les seues comandes un 30%

Per sectors industrials, el d'energia va ser el que més va elevar les seues vendes al març, amb un avanç interanual del 30,6%, seguit dels béns de consum durador (+5,2%) i dels béns de consum no durador (+4,9%). Per comunitats autònomes, la xifra de negocis de la indústria va augmentar en totes elles en termes interanuals. Els majors augments es van registrar al País Basc (+23,9%), Andalusia (+21,7%) i Comunitat Valenciana (+18,4%).

Pel que fa a les comandes, al febrer es van veure impulsats per tots els sectors industrials. El major avanç el va registrar l'energia (+30,1%), seguit dels béns d'equip (+13,3%) i els béns intermedis (+8%). Al març, les entrades de comandes van augmentar en totes les comunitats autònomes. Els majors augments es van produir a Madrid (+24%), Andalusia (+23%) i Múrcia (+22,6%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento