Comunitat Valenciana

Marzà diu que la supressió de concerts educatius és "coneguda, dialogada i compartida"

  • El conseller d'Educació ha indicat que segueixen avant amb esta decisió que és "coneguda, dialogada i compartida".
  • Assegura que el procés s'ha realitzat sempre amb criteris clars i objectius i "seguint escrupolosament la llei".
  • Marzà recalca que "es mantenen la immensa majoria de concerts, perquè són necessaris".
Manifestació en defensa de la concertada a València
Manifestació en defensa de la concertada a València
Europa Press
Manifestació en defensa de la concertada a València

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defés la supressió del concert en 31 aules de Batxillerat en la xarxa privada-concertada per no ser necessàries, en quedar cobertes les necessitats per l'oferta pública, i ha incidit que hi ha hagut un procés "llarg" en el qual s'ha dialogat i s'ha respectat la legislació estatal i autonòmica, a més d'utilitzar criteris "transparents" per a la concertació.

Així s'ha pronunciat Marzà en roda de premsa en ser preguntat per la manifestació del passat dissabte a València en la qual milers de persones van denunciar la supressió de concerts en 1er de Batxillerat i van advertir del "trastorn" que esta decisió suposa a les famílies.

Sobre este tema, el titular d'Educació ha indicat que segueixen avant amb esta decisió que és "coneguda, dialogada i compartida" i ja s'ha posat sobre les meses de negociació després que el 31 de desembre passat acabara el contracte per als concerts de les etapes post-obligatòries.

Ha recordat que una vegada finalitzat este contracte, l'administració ha avaluat les necessitats educatives perquè l'oferta siga suficient i el Consell, que és "del costum de fer el que diu" i dur a terme les seues promeses, va iniciar un procés de diàleg amb la xarxa privada-concertada després del qual s'ha acordat suprimir el concert de 31 aules, sempre amb criteris clars i objectius i "seguint escrupolosament la llei".

"Estem tranquils, estem fent el que tocava", ha remarcat el conseller, que ha defés que esta decisió suposa "una bona gestió, eficient, dels recursos públics" per a evitar "no doblar els recursos" concertant aules quan ja s'ofereixen des del sistema públic: "Els diners són sagrats".

En tot cas, ha incidit que "es mantenen la immensa majoria de concerts, perquè són necessaris" i els alumnes que estan en 1er de Batxillerat en un aula concertada seguiran en 2n amb el concert.

També ha defés els terminis, atés que fins a gener no es podia iniciar la revisió, una vegada ja complit el contracte, i ha assegurat que abans del procés de matriculació del pròxim curs els ciutadans sabran abans d'inscriure els seus fills si el centre compta o no amb el concert en Batxillerat. A més, ha indicat que existeix un període d'al·legacions en el qual els centres poden presentar les dades que consideren i com en qualsevol procés, s'estudiaran i acceptaran les que complisquen els requisits.

Marzà ha destacat que este Consell "ha pagat a treballadors de la concertada més de 6 milions que els devia el PP", ha elaborat un conveni de recol·locació i enguany hi ha 37 unitats més d'educació especial en la concertada perquè eren necessàries, a més de destacar que s'han acceptat "pràcticament totes" les sol·licituds de FP Bàsica, que compleix "una gran funció social", perquè l'administració "treballa per a les persones".

"No està en perill cap lloc de treball"

D'altra banda, preguntat sobre les crítiques de sindicats per la supressió d'aules en la xarxa pública, Vicent Marzà ha explicat que no se'n van a suprimir llocs de treball, sinó que com a conseqüència de l'aplicació del nou decret de plurilingüisme hi ha centres en què abans hi havia una línia en valencià i una altra en castellà i ara un sol programa, amb el que si en el procés de matriculació hi ha alumnes per a una sola aula solament hi haurà una.

No obstant açò, ha indicat que si es dóna eixe cas, el mestre que quedaria sense aula seguiria en el centre per a ajudar a reforçar la tasca docent i millorar la qualitat educativa, perquè l'objectiu és que l'any que vé hi haja 1.000 docents més, que se sumen als 2.000 ja incorporats, per a prestar una atenció "individualitzada" i que hi haja més personal amb menys xiquets, davant la caiguda de la natalitat. "No està en perill cap lloc de treball", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento