Comunitat Valenciana

Els treballadors d'entre 45 i 54 anys patixen un terç dels accidents laborals greus, segons un informe d'Invassat

  • Els treballadors que es troben en la franja d'edat d'entre 45 i 54 anys són els que més accidents greus patixen, amb un percentatge del 33,33%. Per contra, els jóvens menors de 24 anys només suposen el 0,9% dels accidents greus.
Treballador, treballadors, treballant, obrer, obrers, andami, andamis
Treballador, treballadors, treballant, obrer, obrers, andami, andamis
EUROPA PRESS
Treballador, treballadors, treballant, obrer, obrers, andami, andamis

Així ho revela un informe sobre la realitat i característiques de la sinistralitat laboral de la Comunitat Valenciana, realitzat per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i que ha analitzat el ple del Consell.

L'objectiu d'este estudi és extraure conclusions precises i focalitzades que servisquen per a orientar les polítiques i actuacions preventives del Govern valencià, i dotar-les d'una major eficiència en la reducció de la sinistralitat laboral.

El document s'analitza de manera detallada la caracterització de la sinistralitat per accidents de treball traumàtics, classificats segons la seua gravetat en accidents greus, molt greus i accidents mortals, ocorreguts en jornada de treball a la Comunitat Valenciana durant l'any 2016.

Així, de l'informe es desprèn que són els hòmens els que més accidents patixen. En el cas dels greus, el 92,8% són hòmens; i en els mortals, el 86,7% també són hòmens.

Una de les dades més estudiades i de major interés és la del lloc en el qual es registren els accidents. Així, se sap que en el 65% dels casos, es produïx en el centre habitual de treball, un 21,6% en un altre centre de treball, i un 2,7% en el trajecte per a acudir o tornar del treball.

LLOCS D'ACCIDENTS MORTALS

Pel que fa al lloc concret en el qual es registren els accidents mortals, el 43% ocorre amb vehicles terrestres, i el 14% en edificis, construccions.

Els principals paràmetres analitzats en relació amb la sinistralitat són el tipus de contracte de les persones treballadores accidentades, l'antiguitat en el lloc de treball, la grandària de l'empresa, el sexe, l'edat, el tipus de lloc i centre de treball, l'hora, el tipus de treball, la forma d'accident, el tipus de lesió, l'agent material causant de l'accident, i les causes dels sinistres.

Esta anàlisi es basa en dades arreplegades de l'acció investigadora de l'Invassat. S'ha utilitzat per a açò una mostra de 111 accidents greus i 14 accidents mortals, tots ells traumàtics ocorreguts en jornada laboral, extrets dels informes gravats en el sistema informàtic de l'Invassat i investigats pel personal tècnic d'este Institut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento