Comunitat Valenciana

Compromís i Guanyar Alacant es desmarquen de l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en l'Ajuntament

  • El portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, i el de Compromís, Natxo Bellido, s'han desmarcat este divendres de l'acomiadament d'una funcionària interina de la Regidoria de Cultura, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala, decidit pel seu soci de govern i alcalde socialista, Gabriel Echávarri. Tots dos han reiterat que no han sigut consultats davant esta decisió i que no l'entenien.
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, que l'observa darrere de la premsa
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, que l'observa darrere de la premsa
Europa Press
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, que l'observa darrere de la premsa

A preguntes dels mitjans, Pavón ha reconegut que és "cert" que existix un tema pendent amb la consolidació dels llocs de treball, reclamat pels sindicats "insistentment" i que "ha de dur-se a terme". Però, ha afirmat que el cas de la cunyada de Barcala està "fora de lloc" i ha assegurat que des de Cultura, l'edil Dani Simón ha defés el seu treball "correcte" i sobre el qual no existien "queixes".

"No veiem justificada esta decisió. No sabem si està vinculada o no a la presentació d'una denúncia per part del PP -contra l'alcalde pel suposat fraccionament de contractes en Comerç-", ha continuat i consideraria "molt greu que així fóra".

Per la seua banda, Natxo Bellido ha dit no tindre "constància" que s'anava a prendre esta decisió i ha indicat que al llarg d'este divendres tenia previst "demanar explicacions" de per què s'ha adoptat. Al seu juí, han d'existir "motivacions" vinculades "al seu treball".

En este sentit, ha sostingut que no poden existir "un altre tipus de motivacions", sobretot després que Cultura haja negat que des d'este departament s'haja propiciat esta decisió. "Crec que si en legislatures anteriors es feien les coses d'una manera, nosaltres hem arribat per a fer-les diferents", ha seguit.

Al marge de tot, el líder de Compromís ha subratllat la necessitat de donar "solucions globals" als funcionaris interins del consistori davant la possibilitat de traure a concurs estes places i per a "consolidar-les" donat el "alt" percentatge de temporalitat i "en el marc d'una reflexió de la Relació de Llocs de treball".

PODEM

D'altra banda, Miguel Ángel Pavón ha assegurat desconèixer el comunicat de Podem Alacant en el qual es demanava la dimissió de Gabriel Echávarri per ser "el principal obstacle" per al govern del canvi.

Sobre este tema, ha insistit que Guanyar Alacant "és el que és. Hi ha persones de Podem que col·laboren" a títol "personal", però ha evidenciat que Podem Alacant "orgànicament no està en Guanyar".

En tot cas, ha considerat que Podem és "lliure" de sol·licitar el que vullguen i que Guanyar analitzarà la petició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento