Comunitat Valenciana

L'IVF anuncia que posarà l'estadi Rico Pérez a la disposició dels alacantins a través de l'Ajuntament

  • El director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha anunciat este dimecres que posarà, a través de l'Ajuntament d'Alacant, l'estadi Rico Pérez a disposició "de qui ha de gaudir l'estadi, que són els alacantins".

Illueca s'ha referit així, en un comunicat, després que el jutjat del Mercantil nombre 2 d'Alacant li haja comunicat que ha resultat adjudicatari de l'estadi Rico Pérez i de les accions del Club Hèrcules CF que figuraven en el lot, que en el seu moment va eixir a subhasta i pel qual l'IVF va fer la licitació que va resultar guanyadora, per un total de 3.750.000 euros.

Després de conéixer esta decisió, Manuel Illueca ha assenyalat: "El que han de fer els alacantins és preguntar-se on estaríem ara si l'IVF no haguera fet el seu treball amb els problemes heretats que arrossega este club de futbol, que ara mateix té damunt de la taula una decisió de la UE de recuperació d'ajudes que pot suposar una eixida d'efectiu de set milions d'euros, un problema amb Hisenda pendent de resoldre i un conveni de creditors que, fins a hui, no ha pogut complir".

"Tots volem que l'Hèrcules puga superar esta situació i retornar prompte al futbol professional", ha assenyalat Illueca, qui ha afegit: "En qualsevol cas, i mentre esta circumstància es produïsca, l'IVF va a posar l'estadi en mans de qui ha de gaudir d'esta infraestructura, que són els alacantins".

En este sentit, cal assenyalar que l'IVF està en negociacions amb l'Ajuntament per a cedir-li l'ús d'estes instal·lacions a canvi d'un cànon, i a més per un període de temps prou ampli de manera que l'Hèrcules tinga la seguretat que pot desenvolupar la seua activitat esportiva el temps que siga necessari.

"Això permetrà a l'Ajuntament una programació d'activitats amb un marge temporal de cinc anys, que podrà prorrogar-se per un altre període similar, o en eixe moment vendre-ho si les condicions del mercat ho permeten", ha explicat el director general de l'IVF.

PRÒXIMES ACTUACIONS

Després de conéixer la decisió del Jutjat Mercantil número 2 d'Alacant, l'Institut Valencià de Finances disposa d'un termini de 40 dies per a fer efectiu el dipòsit per a completar la quantitat de 3.750.000 euros que va oferir en la subhasta celebrada el passat dia sis de febrer. Cal recordar que, per a poder acudir a esta subhasta, era necessari realitzar un dipòsit de més de 700.000 euros que l'IVF ja va fer efectiu en el seu moment.

Posteriorment, una vegada s'haja ingressat els diners, l'administrador concursal procedirà a satisfer als creditors la part que els correspon en funció del deute que ostenten. A l'Institut Valencià de Finances li correspon cobrar entorn de 2,8 milions d'estos 3.750.000 euros que va a desembossar. La Generalitat també procedirà a la inscripció del bé en el Registre, segons han indicat en el comunicat.

"A la Generalitat poc mes se li pot demanar des d'una perspectiva de col·laboració amb este club de futbol. Ara, i sense haver recuperat encara ni un sol euro dels quals va invertir, la qual cosa fa la Generalitat és apostar per l'estabilitat de la institució garantint una utilització de l'estadi durant un termini ampli, ni més ni menys que de cinc anys", ha conclòs Manuel Illueca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento