Comunitat Valenciana

Sanitat mantindrà els treballadors de la Ribera com a indefinits no fixos amb les mateixes condicions prèvies

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

La Conselleria de Sanitat mantindrà a tota la plantilla del departament de Salut de la Ribera que la concessionària ha contractat de forma fixa durant les seues 15 anys de gestió encara que a partir de l'1 d'abril de 2018, quan es revertisca a la gestió pública, passaran a ser personal indefinit no fix i amb les mateixes condicions laborals que tenien reconeguts en els seus contractes o conveni col·lectiu.

Així, ho ha anunciat este dijous la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, en roda de premsa per a explicar el marc laboral en què quedaran els treballadors del departament de salut i de l'Hospital de la Ribera d'Alzira, en la qual ha garantit que, després de la reversió, s'oferirà la mateixa cartera de servicis "en la seua integritat" i els treballadors mantindran els seus llocs de treball.

Montón ha explicat que Sanitat, en aplicació a la normativa de successió d'empreses, se subrogarà a tots els treballadors del departament de salut de la Ribera amb les mateixes condicions laborals que figuren en el conveni col·lectiu o en els seus contractes.

D'esta manera, el personal contractat directament per l'empresa concessionària passarà a ser personal indefinit no fix, el personal estatutari mantindrà la seua condició i el personal que originàriament era funcionari però que va passar a ser laboral podrà optar per tornar a ser estatutari o assumir les condicions de la resta de personal laboral.

En el departament de salut de la Ribera hi ha 1.939 treballadors laborals i 352 estatutaris, segons calcula la Conselleria, que ha requerit a l'empresa adjudicatària que li remeta tota la informació de la plantilla abans de el 1 de maig.

Munt ha assenyalat que este dijous es comunicarà este model de forma oficial als sindicats, reunits en taula, i s'obrirà, durant l'any que queda fins a la reversió, un període de negociació "serena" ja que este full de ruta és "un procés que comença hui i no un punt final".

No obstant açò, ha assenyalat que la reconversió a la figura d'indefinits no fixos es tracta de "la millor fórmula" segons han conclòs els experts tant interns de la Generalitat com a externs que han prestat assessorament legal durant tot el temps que han preparat el procés de reversió.

Sobre este tema, ha aclarit que el personal contractat directament per la concessionària, encara que siga fix, no pot ser funcionari si no aprova una oposició sota els criteris d'igualtat, mèrit i capacitat com a marca la Constitució. Per açò, s'ha optat per la figura d'indefinit no fix.

D'esta manera, ha apuntat que este personal conservarà la seua plaça fins que isca a oposició, que haurà de ser acordada, com qualsevol OPE de la resta de departaments de gestió directa, amb els sindicats. D'esta manera, ha destacat que "la naturalesa del contracte sí que permet la possibilitat" que es jubilen en els seus llocs.

Sobre este tema, el director general de Recursos Humans i Econòmics, ha aclarit que hauran de distingir entre el personal temporal i fix i dins d'estos a temps parcial i complet. En tots els casos, es respectaran les condicions i durada que figuren en els seus contractes abans de la reversió. De la mateixa manera, es mantindran les condicions laborals dels directius, caps de servici i coordinadors, que tinguen reconeguts per contracte.

LES NOVES PLACES, A OPE

Per la seua banda, les places de nova creació i les vacants es cobriran en primera instància a partir de la

borsa de treball, que ja està creada, fins que estos llocs de treball passen a ser definitius a través d'una OPE. Abans de ser tretes a oposició se sotmetran a concurs de trasllats. "Tot es regirà per la lògica que Alzira serà un departament més", ha assenyalat.

Munt ha assenyalat que comprovaran la informació que els remeta Ribera Salut per a veure si la plantilla s'ajusta als criteris de qualitat marcats per a "la resta de departaments i si no és la idònia s'ampliarà".

En eixe sentit, ha assenyalat que desconeix la massa salarial de la plantilla de la Ribera però que a l'any costa 152 milions als valencians "inclòs el benefici empresarial que a partir d'ara es reinvertirá a millorar la qualitat de la sanitat i reforçar els drets dels treballadors".

A més, ha citat el gerent de l'hospital d'Alzira, Javier Palau, i al director econòmic, Santiago Ribelles, a una reunió dilluns que ve de coordinació per a "asseure les bases" d'este procés i ha confiat en "la col·laboració" de la concessionària, la UTE Ribera Salut II. "Ha de deixar de pensar en els seus beneficis empresarials i pensar en els pacients", ha assenyalat.

D'altra banda, ha assenyalat que no tenen constància que Ribera Salut haja recorregut la decisió de no prorrogar el contracte i que, en qualsevol cas, encara que ho interposara no paralitzaria el procés.

DÉNIA

Respecte a la reversió de de el departament de Dénia, ha apuntat que el full de ruta que s'ha marcat la Conselleria és no prorrogar els contractes quan acaben. No obstant açò, que "sí que és veritat" que s'està treballant de "manera molt discreta" per a "accelerar" la finalització del contracte.

En eixe sentit, ha apuntat que la Conselleria d'Hisenda està valorant l'empresa. "Tenim una miqueta més avançat la qüestió però no podem dir res", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento