Comunitat Valenciana

El CVC concedeix la seua medalla d'honor a la Fundació Rolser-Server i Pérez

  • L'entitat ha rebut aquest guardó com a "símbol actiu" del mecenatge cultural, científic, esportiu i en el camp de la inclusió socia.
  • Segon Grisolía, empreses com esta marquen "el futur del patrocini i el mecenatge entre nosaltres en la línia dels països més avançats del món".
  • Puig ha incidit en la necessitat "d'estimular la filantropia" a través d'una legislació adequada, amb mesures de desgravament fiscal i amb campanyes de promoció.
Medalla CVC
Medalla CVC
EVA RIPOLL /CVC
Medalla CVC

La Consell Valencià de Cultura (CVC) ha concedit la seua Medalla d'Honor a la Fundació Rolser-Server i Pérez com a "símbol actiu" del mecenatge cultural, científic, esportiu i en el camp de la inclusió social a la Comunitat Valenciana, des de fa ja 30 anys.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el president del CVC, Santiago Grisolía, el de la Fundació Rolser-Server i Pérez, Joan Server, a més de molts ciutadans de Pedreguer, empresaris de La Marina i membres del Consell. El secretari de la institució, Jesús Huguet, ha llegit l'acta del Ple en què s'acordava la concessió de la Medalla d'Honor.

La Fundació Server i Pérez va nàixer a Pedreguer de l'empresa Rolser SA, que fabrica els coneguts carros de la compra de la mateixa marca i que exporta una bona part de la producció a més del 60 països, entre els quals es troben el Japó i la Xina.

El CVC ha volgut premiar auqesta institució amb la Medalla d'Honor perquè, com ha dit Santiago Grisolía en el seu discurs de benvinguda, empreses com esta marquen "el futur del patrocini i el mecenatge entre nosaltres en la línia dels països més avançats del món. És tracta d'una relació de benefici mutu entre empresa i societat que és del tot compatible amb els polítiques públiques", ha agregat.

A més, Rolser i la seua Fundació formen part de la societat en què van nàixer, Pedreguer i la Marina Alta, on han mantingut l'empresa i el respecte de la gent a través de la seua activitat. Una prova d'açò ha sigut la quantitat de veïns del poble que han assistit al Palau de Forcalló. Joan Server ha rebut la Medalla d'Honor del CVC del mans del president de la Generalitat, Ximo Puig, i després de firmar en el llibre d'honor de la institució, ha dedicat el premi als seus pares, els fundadors de l'empresa, i als seus germans.

Visiblement emocionat, s'ha enrecordat de moltes persones a les quals agrair la medalla, i ha confessat que la Fundació que premien hui "és de totes les coses que he fet en la vida el que més em satisfà i m'ha donat felicitat".

Per a tancar l'acte, Ximo Puig ha posat l'empresa Rolser i la Fundació com a "exemple" de solidaritat i ciutadania, i ha destacat la tasca de la Fundació com un "gran revulsiu" de la vida cultural de Pedreguer i de la Marina.

Mesures de discriminació positiva per al mecenatge i la cultura

Realitats com esta, ha exemplificat, impulsen la Generalitat en la intenció de dotar-se de millors ferramentes legals per al mecenatge. Així s'ha compromés a "intentar avançar en mesures de discriminació positiva en favor de la cultura i el mecenatge".

El cap del Consell ha defés el mecenatge i el patrocini per a implicar a la ciutadania en la defensa "d'un bé públic i d'interés general tan important com és la cultura" i ha incidit en la necessitat "d'estimular la filantropia" a través d'una legislació adequada, amb mesures de desgravament fiscal i amb campanyes de promoció, tal com ho ha destacat el propi Consell Valencià de Cultura, per a acabar amb la situació en la qual actualment es troba el mecenatge.

"Els incentius econòmics per a exercir-ho estan encara molt allunyats dels nivells establits en altres països", ha lamentat Puig. En el cas de la Generalitat, la situació econòmica fa "difícil poder exercir amb plenitud totes les seues competències" en esta matèria, ha admés, però s'ha compromés a treballar per a revertir esta situació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento