Comunitat Valenciana

CCOO PV, UGT-PV i CSIF sol·liciten a Emergències un protocol d'orientació municipal enfront del terrorisme gihadista

  • Els sindicats UGT-PV, CCOO PV i CSIF, presentes en la Comissió de Coordinació de Policia Local, han sol·licitat este dimecres a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències l'elaboració d'un document "de recomanació" en matèria de protocol d'actuació enfront del terrorisme gihadista, destinat "a orientar i coordinar les mesures recomanades en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana".
Detingut por adoctrinament con Daesh a Benetússer
Detingut por adoctrinament con Daesh a Benetússer
EUROPAPRESS
Detingut por adoctrinament con Daesh a Benetússer

La sol·licitud conjunta dirigida al director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, reclama "orientació per a unificar l'actuació en els ajuntaments i assegurar els recursos necessaris per als agents de policia donat l'actual nivell d'Alerta 4", segons han informat els sindicats en un comunicat conjunt.

El suggeriment va orientada a procurar "unificar les mesures de prevenció, protecció i autoprotecció a adoptar por la Policia Local, així com assegurar la formació i informació necessària" per a portar endavant la seua tasca professional "amb les màximes garanties de seguretat".

La petició es concreta a assegurar que els agents de Policia Local "disposen de jupetins antibales i antipunxades amb caràcter individual" i que es propose "la reestructuració de patrulles unipersonals, on les hi haja, almenys mentre dure la vigència del nivell d'alerta 4", baix el qual es troba Espanya.

PREOCUPACIÓ ARRAN DELS ATEMPTATS DE PARÍS

Els sindicats argumenten que esta "preocupació" ja va sorgir arran dels primers esdeveniments succeïts a París i va suposar l'establiment de la situació d''Alerta 3', por el que consideren resulta "encara més urgent" ara que la situació se de 'Alerta 4'.

Les organitzacions sindicals expliquen que han vé niu reclamant "un esforç de sensibilitat i responsabilitat por partix de totes les administracions" i ara sol·liciten a la Direcció General de l'Agència valenciana que dicte "les circulars, recomanacions i instruccions necessàries perquè els ajuntaments faciliten els recursos adequats".

Al respecte, afigen que, segons la definició de coordinació arreplegada en l'article 6 de la vigent Llei 6/1999 de Coordinació de les Policies Locals, es regula la possibilitat de "fixació dels mediar s per a homogeneïtzar les policies locals de la Comunitat Valenciana, a fi d'aconseguir una acció que millore la seua professionalitat i eficàcia, tant en les seues acciones individuals com en les conjuntes, sense perjuí de l'autonomia municipal".

Por tot açò, els tres sindicats reclamen l'aplicació del previst en eixe article i l'establiment d'una proposta de criteris generals d'actuació "per a esta situació que afecta de manera directa totes les policies locals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento