Comunitat Valenciana

Bankia preveu tancar la fusió amb BMN a finals de l'últim trimestre de l'any

  • El Conseller delegat de Bankia, José Sevilla, preveu que la fusió de l'entitat amb Banc Mare Nostrum (BMN) estiga tancada a finals de l'últim trimestre d'enguany perquè encara el Consell d'Administració i la Junta d'Accionistes de l'entitat han d'analitzar l'operació i estudiar la seua situació comptable i, "açò comporta uns terminis", ha recordat.
José Ignacio Goirigolzarri
José Ignacio Goirigolzarri
EUROPA PRESS
José Ignacio Goirigolzarri

"El timing de la fusió està desdibuixat però una vegada els Consells d'administració de les dos entitats analitzen la situació es dibuixarà", ha puntualitzat Sevilla, qui ha recordat que el de Bankia començarà demà amb l'anàlisi. A partir d'ací, ha indicat que es convocarà a la Junta d'Accionistes a la fi de juliol o setembre, per la qual cosa preveu tancar la fusió a la fi de l'últim trimestre de l'any.

Sevilla s'ha pronunciat en estos termes en un esmorzar informatiu a València, on ha estat acompanyat pel president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en ser preguntat sobre la previsió per a concloure la fusió entre Bankia i BMN després que la Comissió Rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) acordara que la fusió entre les dos entitats era la "millor estratègia" per a optimitzar la capacitat de recuperació de les ajudes públiques davant un futur procés de desinversió.

Per la seua banda, Goirigolzarri ha considerat que esta operació serà "bona en tots els sentits" i ha indicat que van conéixer la decisió del FROB fa a penes unes setmanes pel que ara els toca analitzar el procés. "Fins que el FROB no prenguera la decisió, nosaltres no havíem d'analitzar gens. Demà el Consell d'Administració tractarà l'operació. Ara com ara, no hem fet cap anàlisi ni hem pres cap decisió", ha aclarit Goirigolzarri per a remarcar que durant els pròxims mesos es decidirà l'estratègia a seguir.

Pel que fa a l'impacte que la fusió tindrà en les plantilles i oficines de les entitats, ha considerat que esta operació és la que té "el menor nivell de solapamiento" si es compara amb altres possibilitats. L'únic lloc on veu que es puga produir un major solapamiento és a Alacant on Bankia i BMN compten amb més de 120 oficines. No obstant açò, ha insistit que amb el temps s'analitzarà la situació.

Preguntat sobre si comptarà amb el president de BMN, Carlos Egea, per a l'equip directiu de l'entitat una vegada haja conclòs el procés de fusió, Goirigolzarri ha destacat la seua professionalitat i ha considerat que és un "extraordinari gestor". No obstant açò, ha remarcat que este tipus de qüestions encara no li les planteja. "Estem lejísimos d'este tipus de discussions", ha puntualitzat.

FI DE LES RESTRICCIONS D'EUROPA

D'altra banda, el president de Bankia ha recordat que a la fi d'enguany acaben les restriccions imposades en el pla de reestructuració de l'entitat, que Europa els va obligar a dur a terme per a poder rebre les ajudes públiques de l'Estat, la qual cosa permetrà a Bankia poder dur a terme algunes operacions que, fins al moment, estaven limitades. "Per fi se'ns lleva la cotilla i anem a poder començar a competir en les mateixes condicions que els nostres competidors", ha remarcat.

En concret, s'ha referit a la concessió de crèdits a promotors que, ha puntualitzat, començaran a explorar a partir de 2018. També, ha indicat que expira la prohibició per a poder comprar entitats, així com s'obri la possibilitat d'entrada a mercats de capitals el que els reportarà "oportunitats de creixement".

Després d'insistir que no creu en la banca pública, ha reiterat en la necessitat que Bankia acabe privatitzant-se perquè, al seu juí, és la millor manera d'assegurar la seua solvència i professionalitat. A més, ha recordat que quan va ser nomenat president del BFA i va entrar per primera vegada al seu Consell d'Administració no coneixia a cap dels seus membres perquè eren tots representants polítics, de patronals i sindicats.

"Açò són els esquemes que ens han portat on ens han portat", ha lamentat Goirigolzarri, qui ha admès estar en contra de "la utilització d'un banc comercial com a instrument de la política econòmica".

EIXIDA BORSA BANKIA

En un altre ordre de coses, el president de l'entitat ha eludit parlar sobre la causa oberta en l'Audiència Nacional per l'eixida a Borsa de Bankia, però ha destacat que col·laborarà "activament" en tot allò que la Justícia els sol·licite. "Nosaltres estem en espera de la decisió judicial que acatarem", ha remarcat.

Al seu juí, la societat se sent "decebuda" amb els banquers i pensa que són els responsables del deteriorament de la qualitat de vida, quan açò "no és així". "Han pagat justs per pecadores, però preferisc mirar cap al futur. El sector financer ha de fer un esforç per a transmetre a la societat que som útils perquè financem a l'economia. Hem de treballar en açò", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento