Comunitat Valenciana

El PP insistix que el decret de plurilingüisme crea "alumnes de dues velocitats"

  • El PP de la província de València ha incidit este dimecres que el decret de plurilingüisme del Consell crea alumnes de "dues velocitats" ja que "resta oportunitats als estudiants de comarques castellanoparlants, fomenta la desigualtat entre els alumnes i segresta la llibertat dels pares a l'hora de triar l'educació que volen per als seus fills".
El PP Engega La Caravana Educativa
El PP Engega La Caravana Educativa
PPVAL
El PP Engega La Caravana Educativa

Així ho han assenyalat després de la primera reunió mantinguda entre el PP i experts, professionals del sector, representants de l'àmbit educatiu, responsables d'institucions educatives, famílies, alcaldes, portaveus i representants sindicals per a abordar les conseqüències del nou decret lingüístic.

Durant la jornada, amb la qual arranca la caravana educativa del PP provincial que recorrerà totes les comarques, el seu president, Vicente Betoret, ha advertit que la implantació dels nivells de competència de llengües comporta la inexorable eliminació de les línies lingüístiques en castellà i en valencià vigents en l'actualitat.

"Les línies actuals han permès la possibilitat d'escollir en llibertat la llengua d'ensenyament per als nostres fills, respectant la idiosincràsia de cada zona sense discriminar ni restar oportunitats", ha dit, per a agregar que "fins ara hi havia convivència, ara hi ha conflicte".

Al seu juí, el Consell "ha creat un problema on no ho hi havia" i busca "una conscient utilització de la llengua per a aconseguir objectius ideològics amb la conseqüent minorització del castellà". Així, el decret "fomenta les diferències lingüístiques i d'oportunitats" ja que "un alumne nascut en una zona castellanoparlant té un punt de partida desigual".

Per açò, Betoret ha reclamat "una discriminació positiva sense efectes secundaris" de manera que "es potencie la llengua estrangera sense necessitat de penalitzar cap llengua".

"FREGA LA IL·LEGALITAT"

Per la seua banda, la sotssecretària del PPCV i diputada autonòmica, Maria José Catalá, ha criticat que el decret planteja una situació d'ús del valencià en l'aula "que no és real", ja que quan el PP va arribar al Govern estudiaven en valencià uns 74.200 alumnes i esta xifra es va multiplicar per quatre quan va eixir del Consell fins a arribar als 235.200, "sense imposar i sense discriminar".

"Se'ns està venent fum a un preu molt car", ha dit, perquè el decret actual "no solament és discriminatori i frega la il·legalitat, sinó que a més la Conselleria oblida aspectes fonamentals com la formació contínua i la formació inicial dels docents en llengua estrangera perquè el coneixement de les llengües siga real".

UN "XANTATGE" ALS PARES

El decret "posa etiquetes als xiquets". "No podem parlar d'alumnes de nivell bàsic si estudien en castellà i d'avançat si ho fan en valencià", ha remarcat Catalá, que ha advertit que "no està justificat pedagògicament que els xiquets pel fet d'agafar valencià puguen certificar un idioma estranger de forma automàtica, perquè un alumne amb ensenyament en castellà també pot tindre competència en llengua estrangera i se li exclou de forma automàtica d'esta possibilitat obligant-li a acudir a l'escola oficial d'idiomes o a acadèmies privades si vol disposar de certificacions".

"Al final, el decret no és més que un xantatge als pares per a imposar el valencià", ja que "no els deixa més opció que escollir esta modalitat lingüística" perquè els alumnes aprenguen anglés i tinguen més oportunitats, ha agregat la diputada, que ha conclòs: "No hi ha llibertat per a triar perquè no hi ha igualtat, hi ha corró ideològic, ha politització de l'educació i hi ha ganes de fomentar una escola de pensament únic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento