Comunitat Valenciana

Ciutadans insta el Consell a "no imposar" el requisit lingüístic i advertix dels seus "problemes legals"

  • El síndic de Ciutadans en les Corts, Alexis Marí, ha instat el Consell a "no imposar el requisit lingüístic en la Funció Pública" i ha advertit dels seus problemes legals", després que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) haja qüestionat el decret, segons ha indicat la formació en un comunicat.
El portavoz de Cs en las Corts, Alexis Marí
El portavoz de Cs en las Corts, Alexis Marí
CS
El portavoz de Cs en las Corts, Alexis Marí

Sobre este tema, Marí ha subratllat que "la llengua no pot usar-se per dividir la ciutadania, sinó que ha de servir per construir ponts" i ha recordat que el dret a usar una o una altra llengua, "pertany a la ciutadania i no a l'Administració Pública".

En este sentit, el portaveu parlamentari ha advocat per "fomentar l'ús del valencià, però sense imposicions" i ha considerat que el valencià ha de ser considerat com "un mèrit" i no com "una barrera que impedisca als ciutadans accedir a un lloc de treball".

"El conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha d'abandonar ja el seu full de ruta nacionalista i respectar la llibertat dels ciutadans per a usar els dos idiomes oficials", ha afegit.

A este decret sobre usos institucionals de les llengües oficials en l'Administració, Marí li ha sumat el decret de plurilingüisme educatiu, que "discrimina els alumnes amb línia en castellà", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento