Comunitat Valenciana

La 'Senda del Poeta Miguel Hernández', de l'IVAJ, uneix cultura, turisme i medi ambient

  • Se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de març i les inscripcions estaran obertes fins al 20 de març.
  • El principal objectiu és la difusió de l'obra i vida del poeta Miguel Hernández, que enguany coincideix amb el 75 aniversari de la mort del poeta.
  • La senda coincideix amb la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta jalonada amb actes culturals.
La Senda del Poeta Miguel hernández 2017.
La Senda del Poeta Miguel hernández 2017.
IVAJ.
La Senda del Poeta Miguel hernández 2017.

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha publicat el programa de senderisme de la Senda del Poeta Miguel Hernández, que es recorrerà enguany els dies 24, 25 i 26 de març i per al qual s'han obert les inscripcions individuals i grupales fins al 20 de març.

Esta activitat de senderisme cultural, organitzada anualment des de fa 20 anys, s'ha consolidat com una iniciativa de caràcter cultural, turístic i mediambiental, dins del concepte d'oci educatiu, que promou valors tals com la participació i la convivència intergeneracional així com la solidaritat grupal dirigint-se especialment a joves, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El principal objectiu és la difusió de l'obra i vida del poeta Miguel Hernández, que enguany coincideix amb el 75 aniversari de la mort del poeta i el 20 aniversari de la universitat que porta el nom del poeta.

El recorregut pels llocs més singulars i significatius compta amb la col·laboració de deu municipis, Oriola, Redovà, Callosa de Segura, Coix, la Granja de Rocamora, Albatera, San Isidro, Crevillent, Elx i Alacant, que es recorren per este ordre, així com de la Diputació d'Alacant, l'Universitat Miguel Hernández, l'Associació d'Amics de Miguel Hernández, la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Càtedra Miguel Hernández.

Itinerari de les tres etapes de la senda

La primera etapa, el 24 de març, comprèn l'itinerari des d'Oriola fins a Albatera, amb parades a Redovà, Callosa de Segura, Coix i la Granja de Rocamora; la segona etapa, 25 de març, amb eixida des d'Albatera fins a Elx, amb parades a Sant Isidre i Crevillent, i la tercera, el 26 de març, amb eixida d'Elx fins a Alacant i parada en Rebolledo.

El vídeo de la Senda del Poeta 2016, un resum fotogràfic de l'edició anterior, està disponible en el lloc web de l'IVAJ, amb música cedida per Kepa Junquera que interpreta 'Fandango Suite'.

La senda coincideix amb la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta jalonada amb actes culturals de poesia, teatre i música i parades en llocs representatius.

D'altra banda, la Residència Juvenil La Florida de l'IVAJ a Alacant ofereix en habitacions individuals, amb tarifes especials 'Senda del Poeta' des de 8,08 euros per a grups i des de 9,69 euros per a individuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento