Comunitat Valenciana

Mor als 89 anys l'escriptor i periodista Bernat Capó

  • L'escriptor i periodista Bernat Capó ha mort en el seu domicili als 89 anys, segons ha informat l'Ajuntament de Benissa (Alacant), la seua localitat natal, que ha decretat tres dies de duel oficial.
El rector Manuel Palomar entrega la insígnia de la UA a Bernat Carpó.
El rector Manuel Palomar entrega la insígnia de la UA a Bernat Carpó.
UNIVERSITAT D'ALACANT
El rector Manuel Palomar entrega la insígnia de la UA a Bernat Carpó.

Des del consistori han lamentat "profundament la pèrdua de l'escriptor i periodista, que va ser nomenat fill predilecte de Benissa el passat mes d'octubre".

Així mateix, han assenyalat, en un comunicat, que les banderes es baixaran a la mitat i es condicionarà el Centre d'Art Taller Ivars perquè la ciutadania puga acomiadar-se de l'escriptor a partir d'este dimecres a les 18.00 hores, tal com han sol·licitat els familiars.

Recentment, Bernat Capó va rebre també l'homenatge de la Universitat d'Alacant (UA), que li va concedir el seu Llorer d'Or, màxima distinció honorífica de la institució acadèmica, en reconeixement a la seua "trajectòria professional i cívica, absolutament admirable i l'excel·lent prestigi en el camp de les lletres i el valor de la solidaritat, amb una vida consagrada al periodisme en diferents mitjans de comunicació i a la creació literària, amb una obra absolutament valuosa i singular en el seu context".

"REFERENT CÍVIC"

La universitat va destacar igualment la seua figura com a "referent cívic de primeríssim ordre en el procés de reconstrucció lingüística i cultural que la societat valenciana ha protagonitzat en l'últim mig segle".

Per la seua banda, després de conéixer la pèrdua de Capó, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat profundament la mort de l'escriptor i periodista i ha destacat que "la seua trajectòria intel·lectual va recórrer el camí de la literatura infantil i la cultura popular a través de contes i novel·les".

"Esta era per a ell, també, la seua manera de defendre la llengua dels valencians. Igualment, i durant dècades, va practicar el periodisme en els diaris i revistes de més difusió", agrega l'organisme consultiu en un comunicat.

El CVC recorda finalment que fa quatre anys li va entregar la Medalla d'Honor com a Benefactor del Patrimoni Cultural Valencià en el seu poble en un acte que va reunir centenars de persones.

També ha mostrat les seues condolences Escola Valenciana, que ha llançat en xarxes socials el següent missatge: "Hem perdut un gran home. Continuarem la seua tasca de redreçar el País Valencià".

Igualment, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha lamentat la defunció de Capó -"escriptor, activista i soci" d'esta entitat, han recordat- i ha recalcat que "el seu llegat és cultura i llibertat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento